Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä pahoittelee keskiviikkona antamassaan tiedotteessa, että merellisen ulkoilun erillisselvityksen eli niin sanotun Suomenoja-selvityksen päätösprosessista on tullut vaikutelma salailusta.

– Erillisselvitys on haluttu julkaista mahdollisimman pian ja avoimesti ja niin, että ilmenneisiin epäkohtiin puututaan viivyttelemättä, kuitenkaan vahingoittamatta selvityksessä mainittujen yritysten liikesalaisuuksia, tiedotteessa todetaan.

Tiedotteen mukaan oikeuskäytännössä on erinäisten hankintojen yksikköhintoja tulkittu salassa pidettäviksi liikesalaisuuksiksi.

– Tämän johdosta erillisselvitykseen sisältyvät hintatiedot on toistaiseksi pidetty salaisina ja peitetty, kunnes sisäinen tarkastus on käynyt ne läpi ja on samalla tarvittaessa kysynyt kaupungin sopijakumppanien käsitystä mahdollisesta liikesalaisuudesta, Mäkelä toteaa.

Suomenoja-selvityksessä on kyse Espoon Suomenojan sataman ja merellisten palveluiden yksikön hankinta-, sopimus- ja laskutusepäselvyyksistä. Epäselvyyksien tutkinnan sysäsivät käyntiin Helsingin Sanomien artikkelit, jotka julkaistiin 3. syyskuuta ja 4. syyskuuta.

Espoon tiedote 3.11.2014: ” Erillisselvitys merellisen ulkoilun yksikön toiminnasta julkaistiin”

Espoon tiedote 27.10.2014: ”Kaupunginhallitus sai selostuksen Suomenojan venesataman toiminnasta”

 

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*