Timo Kietäväinen korostaa kuntien ja itsehallintoalueitten yhteistyötä.

Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Timo Kietäväinen on huolissaan valtionosuuksien kohdentumisesta ja riittämisestä itsehallintoalueiden perustamisen yhteydessä. Hän pelkää, että jäljelle jäävä kuntien valtionosuuksien määrä uhkaa jäädä niin alhaiseksi, ettei se riitä turvaamaan rahoitusperiaatteen toteutumista eikä kuntien keskinäisten olosuhde-, ikärakenne- ja veropohjaerojen tasausta.

– Vaarana on, että kuntien keskinäiset erot kasvavat entisestään.

Kuntaliiton ja Pohjois-Karjalan maakuntaliiton kuntaseminaarissa Joensuussa puhunut Kietäväinen muistutti, että kunnille jää itsehallinnollisten alueiden perustamisen jälkeenkin merkittäviä tehtäviä, kuten varhaiskasvatus, esi- ja perusopetus, sekä tekninen toimi.

– Myös esimerkiksi ennaltaehkäisevä työ sosiaali- ja terveydenhuollossa sekä merkitystään nostava elinvoimapolitiikka ovat merkittävässä roolissa, muistutti Kietäväinen.

Kietäväinen korosti kuntien ja itsehallinnollisten alueiden keskinäisen yhteistyön tärkeyttä. Sen tiiviys ja toimivuus ovat ratkaisevassa roolissa tulevaisuuden kuntien ja itsehallinnollisten alueiden onnistumisen kannalta, hän sanoi.

 

 

Eero Karisto
Eero Karisto
eero.karisto@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*