Kunnilla on keskiviikkoon 30.9. asti aikaa ehdottaa keinoja kuntien tehtävien ja niihin liittyvien velvoitteiden vähentämiseksi.

Valtiovarainministeriön kunnille elokuussa lähettämään kyselyyn voivat vastata kuntien työntekijät ja luottamushenkilöt.

Pääministeri Sipilän hallitus on linjannut, että hallitus vähentää kuntien kustannuksia 1 miljardilla eurolla karsimalla lakisääteisiä tehtäviä sekä niiden toteuttamista ohjaavia periaatteita.

Ministeriöiden tehtävänä on laatia kokonaisuudessaan yksityiskohtaiset esitykset kuntien tehtävien ja velvoitteiden poistamiseksi vuoden 2015 loppuun mennessä.

Tehtävien vähentämisen valmisteluryhmässä on edustajia ministeriöistä ja Kuntaliiton edustajina lakiasiainjohtaja Arto Sulonen ja kehittämispäällikkö Marja Lahtinen.

Valmisteluryhmän tehtävänä on vastata kuntien tehtävien ja velvoitteiden toimenpideohjelman valmistelusta sekä koordinoida ministeriöiden toimintaa ohjelman valmistelussa. Valmisteluryhmä yhteensovittaa yksityiskohtaisten esitysten valmistelua vuoden 2015 loppuun mennessä. Valmisteluryhmän tehtävänä on myös koordinoida ohjelman toimenpiteiden jatkovalmistelua vuoden 2016 kehysriiheen saakka.

Kunnille suunnattu tehtävien vähentämisen kysely löytyy tehtävien vähentämisen vastikään avatuilta hankesivuilta VM:n verkkosivustolla.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä