Kevan sertifioidut yhteiskuvassa. (Kuva: Kari Långsjö)

Kunta-alan esimiehille ja keskijohdolle on kehitetty uudenlainen, EKJ-johtamisvalmennus. Valmennuksen myötä esimiehellä on osaamista johtajuuteen, jolla saadaan aikaan laadukkaita kuntapalveluita, onnistuneita muutoksia ja hyviä työyhteisöjä.

Ensimmäiset Kuntaliiton myöntämät EKJ-sertifikaatit jaettiin 12. helmikuuta 134 esimiehelle.

Uusi konsepti johtamisvalmennukseen kehitettiin Uudistuva esimiesosaaminen kuntakonsernissa -kehittämisohjelmassa (EKJ) vuosina 2014–2016.

Tavoitteena on, että valmennuksen myötä esimiehellä on osaamista asiakas- ja henkilöstölähtöiseen johtajuuteen, jolla saadaan aikaan laadukkaita kuntapalveluita, onnistuneita muutoksia ja hyviä työyhteisöjä.

Uudistuva esimiesosaaminen kuntakonsernissa -kehittämisohjelmaa rahoittivat Tekesin lisäksi KT Kuntatyönantajat, Suomen Kuntaliitto, Keva ja Avaintyönantajat Avainta sekä Kuntarahoitus osana Kuntayt5-yhteistyötä. Ohjelmaan osallistuneet pilottiorganisaatiot rahoittivat myös itse omia hankkeitaan.

Yhteistyökumppaneina valmennuksen toteuttamisessa ovat olleet AaltoEE, Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulu ja Vaasan yliopisto sekä FCG Oy.

EKJ-johtamisvalmennus poikkeaa muista esimiehille tarkoitetuista koulutuksista siinä, että ohjelman valmennus on tarkoitettu kuntien ja kuntayhtymien esimiehille ja keskijohdolle eri toimialoilta.

– Sen vahvuutena on valmennukseen osallistujien ammatillinen moninaisuus ja organisaatioiden välinen verkottuminen. Kunta-alan tulevat muutokset edellyttävät yhteistyötä eri organisaatioiden rajapinnoilla, ammattiryhmien kesken palveluketjuissa sekä verkottumista yksityisen, julkisen ja kolmannen sektorin kanssa, KT Kuntatyönantajien tiedotteessa todetaan.

Luettelo kaikista nyt sertifioiuduista

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*