Kevan sertifioidut yhteiskuvassa. (Kuva: Kari Långsjö)

Kunta-alan esimiehille ja keskijohdolle on kehitetty uudenlainen, EKJ-johtamisvalmennus. Valmennuksen myötä esimiehellä on osaamista johtajuuteen, jolla saadaan aikaan laadukkaita kuntapalveluita, onnistuneita muutoksia ja hyviä työyhteisöjä.

Ensimmäiset Kuntaliiton myöntämät EKJ-sertifikaatit jaettiin 12. helmikuuta 134 esimiehelle.

Uusi konsepti johtamisvalmennukseen kehitettiin Uudistuva esimiesosaaminen kuntakonsernissa -kehittämisohjelmassa (EKJ) vuosina 2014–2016.

Tavoitteena on, että valmennuksen myötä esimiehellä on osaamista asiakas- ja henkilöstölähtöiseen johtajuuteen, jolla saadaan aikaan laadukkaita kuntapalveluita, onnistuneita muutoksia ja hyviä työyhteisöjä.

Uudistuva esimiesosaaminen kuntakonsernissa -kehittämisohjelmaa rahoittivat Tekesin lisäksi KT Kuntatyönantajat, Suomen Kuntaliitto, Keva ja Avaintyönantajat Avainta sekä Kuntarahoitus osana Kuntayt5-yhteistyötä. Ohjelmaan osallistuneet pilottiorganisaatiot rahoittivat myös itse omia hankkeitaan.

Yhteistyökumppaneina valmennuksen toteuttamisessa ovat olleet AaltoEE, Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulu ja Vaasan yliopisto sekä FCG Oy.

EKJ-johtamisvalmennus poikkeaa muista esimiehille tarkoitetuista koulutuksista siinä, että ohjelman valmennus on tarkoitettu kuntien ja kuntayhtymien esimiehille ja keskijohdolle eri toimialoilta.

– Sen vahvuutena on valmennukseen osallistujien ammatillinen moninaisuus ja organisaatioiden välinen verkottuminen. Kunta-alan tulevat muutokset edellyttävät yhteistyötä eri organisaatioiden rajapinnoilla, ammattiryhmien kesken palveluketjuissa sekä verkottumista yksityisen, julkisen ja kolmannen sektorin kanssa, KT Kuntatyönantajien tiedotteessa todetaan.

Luettelo kaikista nyt sertifioiuduista

Miettinen Ville
Miettinen Ville
ville.miettinen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*