Antti Lindtman puhui kunnallisen itsehallinnon 150-vuotisjuhlaseminaarissa ja poseerasi Suomen itsenäisyyden 100-vuotisbanderollin vierssä Säätytalossa. (Kuva: Hannu Kataja)

Kuntaliitto kokoaa yhteen eri sektorien toiminnan arviointiin ja vaikuttavuuteen liittyviä tietotuotteita, mittareita ja järjestelmiä.

– On tärkeätä, että kuntakentän kehittämät olennaiset pohjatiedot ja järjestelmät saadaan tehokkaasti palvelemaan kuntapalvelujen kehittämistä, paikallista päätöksentekoa ja yhteiskunnan kokonaistarpeita, sanoo Kuntaliiton hallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Antti Lindtman, sd.

Kuntapalvelujen kehittämisen tueksi perustetaan säätiö, jonka käsiin nämä työvälineet on tarkoitus koota.

Kuntaliiton hallitus päätti säätiön valmistelusta torstaina juhlistamaan kunnallisen itsehallinnon 150-vuotista historiaa.

Kuntaliiton ja Kuntaliitto-konsernin omistuksessa ja hallinnassa on useita toiminnan arviointiin ja vaikuttavuuteen liittyviä mittareita ja järjestelmiä. Näitä työkaluja on muun muassa sosiaali- ja terveydenhuollon, kuntatalouden sekä opetuksen ja kulttuurin alueilla.

Tarkoitus on nyt koota nämä ja mahdollisesti muiden toimijoiden vastaavat työvälineet yhteen. Päämääränä on yleishyödyllinen ja objektiivinen tietopalvelu sekä kuntien että valtion käyttöön kuntapalvelujen kehittämisessä, Kuntaliitosta kerrotaan.

– Kunnalliseen toimintaan liittyvää tutkimus- ja kehittämistoimintaa on syytä vahvistaa. Kuntapalvelujen tuottamistavat moninaistuvat ja vaarana on tietopohjan hajanaisuus, sanoo Lindtman.

– Lainvalmistelussa, paikallisessa ja alueellisessa päätöksenteossa sekä kaikessa tuottavuuden kehittämisessä on oleellista saada yksiselitteistä arviointitietoa kehittämisen pohjaksi.

Professori Henrik Meinanderin haastattelu kunnallisesta itsehallinnosta täällä

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä