Kuva: Yle

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson sanoi Kuntalehdelle olevansa tyytyväinen tulokseen. Äänestysprosentti olisi saanut olla korkeampi, mutta toisaalta olosuhteisiin nähden se olisi voinut olla alempikin, Andersson muistutti.

-Olosuhteet eivät ehkä olleet helpoimmat mahdolliset ottaen huomioon kampanja-aika, joka joulun takia lyhentyi joulun vuoksi. Ihan uudet vaalit, tiedän että kaikilla äänestäjillä ei välttämättä ollut tietoa, ketä voi äänestää oman hyvinvointialueensa sisällä ja mistä tässä kaikessa on kyse. Puolueet joutuivat tekemään informaatiotyötä ja sitä olisi voinut ehkä tehdä vielä enemmän

Andersson oli koko vaalien suurimman äänisaaliin, 7 795 ääntä Varsinais-Suomessa. Edessä on siis uusi päättäjäntoimi Turun kaupunginvaltuuston sekä eduskunta- ja ministerityön lisäksi.

-Kaikkiin tehtäviin, mihin asettuu ehdolle, pitää järjestää aikaa niiden hoitamiseen. Tärkeintä on että oma ryhmä toimii hyvin ja työnjako oman puolueryhmittymän sisällä.

Henkilökohtaisesti pidän hyvänä, että aluevaltuustoissa on erityyppisiä valtuutettuja.

-Ja on ihan hyvä asia, että siellä on myös kansanedustajia ottaen huomioon että näiden alueiden rahoitus tulee kokonaan valtiolta. Se linkki on aika vahva, vahvempi kuin kuntien osalta on ollut. Tältä osin on hyvä, että on näkymää ja ymmärrystä, miten valittu rahoitusmalli ja rahoituspotti riittää palvelujen järjestämiseen.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*