Heidi Rämö valittiin Kuntajohtajat ry:n hallituksen puheenjohtajaksi.

Jatkuvasta muutoksesta on tullut kuntajohtajille normaali tila, sanoo Kuntajohtajat ry:n hallituksen tuore puheenjohtaja, Lempäälän kunnanjohtaja Heidi Rämö Kunta.tv:n haastattelussa Kuntajohtajapäivillä Lappeenrannassa.

Rämön mukaan johtajien uusi sukupolvi näkee tehtävän enemmän ammattiurana kuin stabiilina elämäntehtävänä.

Uuden hallituksen esittämät uudistukset ovat massiivia kuntajohtajan näkökulmasta.

– Käytännössä hyvin monet toiminnot tulevat lähelle valtiota ja ne vievät kuntien ulottumattomiin.

– Kuntien täytyy muuttaa ajattelutapaansa ja miettiä rooliaan yhteisönsä yhtenä tärkeimpänä toimijana ilman tärkeimpiä työkaluja, Rämö sanoo.

Mikkelin Halonen: Kunnalle jää vastuu elinvoimasta

Mikkelin kaupunginjohtajana juuri aloittanut Timo Halonen muistuttaa, että ahdistuksen sijasta uudistukset voivat tuoda myös vapautumisen kokemuksia, kun uusi rooli löytyy ja saadaan uutta aikaiseksi.

Hän näkee, että kunnan vastuu ja rooli elinvoimaisuuden turvaamisessa vain korostuu sote-ratkaisujen jälkeen kun hyvinvointi-tehtävä vähenee.

Haloselle elinvoima on tasapainon hakemista. Kun hyvinvointipalveluista pidetään hyvää huolta, voidaan myös rakentaa tulevaisuutta ja oikeuttaa investoinnit.

– Tilanne muuttuu. Miten huolehditaan siitä että paikallinen yhteisö on elinvoimatehtävän tekemisessä, miten varmistetaan että ihmiset pysyvät mukana, Halonen miettii.

Katso Heidi Rämön haastattelu:

 

 Katso Timo Halosen haastattelu:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*