Sanna Marin sanoi pyrkineensä jatkokaudelle pääministerinä. -Lopullinen päätös kypsyi vaalituloksen jälkeen, hän sanoi tiedotustilaisuudessa. (Kuva: Liisa Takala)

Pääministeri Sanna Marin luopuu tehtävästään SDP:n puheenjohtajana. Marin kertoi asiasta keskiviikkona tiedotustilaisuudessa.

Syyskuussa puoluekokouksessa SDP:llä on siis edessä uuden johtajan valinta.

Marin sanoi kertovansa päätöksestään ajoissa, jotta seuraajaehdokkailla on riittävästi valmistautumisaikaa. Marin sanoi päätöksen syntyneen vaalitukloksen selviämisen jälkeen.

-On tullut aika astua takaisin riviin muiden puoluejäsenten kanssa.

-Minun on tarkoitus ensi viikolla ottaa vastaan valtakirja ja jatkaa työtä kansanedustajana.

Marin vakuutti, että SDP haluaa hallitukseen.

-SDP on tietenkin valmis hallitusneuvotteluihin. Meillä on omat tavoitteemme, meillä on tiukkoja neuvottelijoita. Emme peräänny tavoitteistamme, mutta olemme yhteistyökykyinen puolue.

Marin totesi, että hallituksen johtaminen viime vuosina on ollut suuri kunnia, mutta samalla sietokyky on ollut koetuksella.

-Nämä ajat ovat olleet poikkeuksellisen vaikeita Ja on suoraan tunnustettava, että oma kestokykyni ja kantokykyni on välillä näiden vuosien aikana ollut koetuksella.

Marinista tuli pääministeri loppuvuonna 2019 sen jälkeen, kun eduskuntavaaleissa 2019 puolueen voittoon johtanut Antti Rinne oli joutunut eroamaan pääministerin tehtävästä.

Marin kertoi myös jättävänsä hallituksen eronpyynnön torstaina 6. huhtikuuta. Marin jatkaa toimitusministeristössä siihen saakka kunnes uusi hallitus on muodostettu.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä