Sosiaali- ja terveysministeriö ja valtiovarainministeriö ovat asettaneet virkamiesohjausryhmän ja projektiryhmän valmistelemaan sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta, itsehallintoalueiden perustamista ja aluehallintouudistusta.

Ohjausryhmän puheenjohtaja on STM:n kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee ja varapuheenjohtaja VM:n valtiosihteeri Martti Hetemäki. Ohjausryhmän jäseninä ovat myös oikeusministeriön kansliapäällikkö Tiina Astola ja projektijohtaja, alivaltiosihteeri Tuomas Pöysti.

Ryhmien toimikausi on ajanjaksolle 1.10.2015 – 15.04.2019. Ryhmien tehtävänä on valmistella ja toteuttaa sote-uudistus rahoitusratkaisuineen sekä siihen liittyvä itsehallintoalueiden perustaminen.

Projektiryhmässä on edustajat sosiaali- ja terveysministeriöstä, valtiovarainministeriöstä, oikeusministeriöstä ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta. Projektiryhmä vastaa uudistuksen valmistelun ja toimeenpanon toteuttamisesta.

Hallitusohjelman mukaan hankkeelle asetetaan erillisellä päätöksellä parlamentaarinen seurantaryhmä. Lisäksi uudistuksen tueksi asetetaan erillisellä päätöksellä sosiaali- ja terveydenhuollon asiantuntijoista koostuva asiantuntijafoorumi.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä