Hallitusta repivän kriisin käsittely keskeytettiin yöllä, uutisoi Yle.

– On hierottu mutta ei mitään kerrottavaa, kommentoi puoli kahdelta neuvotteluista lähtenyt keskustan Matti Vanhanen.

Pääministeri Juha Sipilä antoi torstai-iltana kokoomukselle aikaa perjantaiaamuun asti hyväksyä keskustan ajama 18 sote-alueen malli.

Kokoomus haluaa enintään 12 aluetta, ja valtiovarainministeri, puolueen puheenjohtaja Alexander Stubb olisi halunnut päätökselle lisäaikaa lauantain puoluehallituksen käsittelyyn saakka. Alun perin ratkaisun piti selvitä torstaina.

Torstai-iltana mm. opposition edustajat arvelivat, että keskustan ja kokoomuksen näkemyseroissa on kyse muustakin kuin pelkästä alueiden määrästä.

Tämän vahvisti keskustan kansanedustaja Timo Kalli, joka kommentoi tilannetta Ylen Aamu-tv:ssä. Kallin mukaan kriisissä kyse ei ole vain alueista ja niiden määrästä, vaan erilaisia näkemyksiä on myös mm. yksityisen puolen ja julkisen puolen yhteensovittamisessa.

Kokoomuksen Paula Risikko korosti Aamu-tv:ssä, että asiassa pitäisi laittaa sosiaali- ja terveydenhuolto etusijalle, unohtaa siihen minkään lisääminen ja suostua kompromisseihin.

Sipilä myönsi torstaina, että soten näkökulmasta ei 18 aluetta tarvita vaan 12 riittäisi.

– Haluamme tähän myös aluehallinnon päälle, Sipilä sanoi torstaina tiedostustilaisuudessa.

Illalla Sipilä antoi kokoomukselle aikaa aamuun mutta ei täsmentänyt, monelta viimeistään kriisin pitää ratketa, jotta hallitus ei hajoaisi.

Neuvottelut jatkuvat ainakin perjantaiaamupäivän ajan.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä