Timo Soini (3. vasemmalta) ei aio "kadota" puolueesta. Vieressä sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila ja "työmies" Matti Putkonen. (Kuva: Ville Miettinen)

Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini ei hae jatkokautta puolueen johdossa. Soini kertoi asiasta sunnuntaiaamuna blogissaan.

Soini on johtanut puoluettaan 20 vuotta, joiden aikana hän sanoo antaneensa ”kaikkensa” puolueelle.

”En minä enää kunnolla muista millaista arki oli ennen puolueen puheenjohtajuutta”, Soini kirjoittaa blogissaan. ”Päätös ei ollut helppo, mutta se on oikea. Kaikkien kannalta.”

Soinin mahdollisia seuraajia on spekuloitu jo jonkin aikaa ennen Soinin ilmoitusta jättäytyä pois puolueen johdosta.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän johtaja Sampo Terho kertoi sunnuntaina Facebookissa, että hän käy asiasta keskustelua perhepiirissä ja kertoo aikeistaan maanantaina.

Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho on kertonut olevansa kiinnostunut puolueen puheenjohtajakisasta mutta ei ole julkistanut päätöstään. Silti spekulaatiot siitä, mitä Halla-ahon astuminen perussuomalaisten johtoon merkitsisi puolueelle, ovat olleet käynnissä jo jonkin aikaa.

Torstaina 9.3. ilmestyvässä Kuntalehdessä Hannu Lehtilä ennustaa ”Sipilän hallituksen olevan entinen”, jos Halla-aho valitaan johtoon.

Soini ”kannattaa voimakkaasti” perussuomalaisten pysymistä hallituksessa tämänpäiväisessä blogikirjoituksessaan.

”Siellä voi vaikuttaa ja saa aikaan tuloksia. Minulla on runsaasti kokemusta oppositioasemasta, tiedän näiden asemien eron. Kyse on siitä, miten puolueen linjaa menestyksekkäästi ajetaan ja puolustetaan. Se voidaan tehdä sekä oppositiosta että hallituksesta käsin. Tällä hetkellä hallitus on parempi paikka.”

Soini uskoo että kilpa puheenjohtajan paikasta tekee perussuomalaista kevään kiinnostavimman puolueen.

”Kilpa on puolueelle oikein ymmärrettynä suuri mahdollisuus.”

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*