Kokkolan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Veikko Laitila odottaa lisää twiittaajia kunnalliselämään, uutisoi Yle Keski-Pohjanmaa.

Laitila on itse käyttänyt yhteisöpalvelu Twitteriä, jossa viestitään enintään 140 merkin pituisin kirjoituksin ja kuvin, pari vuotta.

Kokkolan kaupunginhallituksessa on sovittu, että sosiaalista mediaa ei käytetä kokousten aikana. Kokousten alkamiseen asti kaupunkilaisilla on mahdollisuus ottaa yhteyttä päättäjään somessa.

Laitila pyrkii nostamaan kustakin kaupunginhallituksen kokouksesta jonkin asian keskusteluun Twitterissä toiveenaan saada tietoa päätöksenteon pohjaksi.

Mainos– Pyrin myös avaamaan valmistelussa olevia asioita, että saisin kansalaisilta mielipiteitä ja keskustelua käyntiin. En ohjaa mielipiteitä, vaan koetan heittää tekstiä kysyvässä mielessä, että saisin palautetta, Laitila sanoo.

Kaupunkilaisilta tulee palautetta keskimäärin noin yksi viesti päivässä. Muilta poliitikoilta tai virkamiehiltä ei tule sitäkään vähää.

Laitila toivoo lisää vuorovaikutusta kaupunkilaisilta. Päättäjien hiljaisuus somessa on hänestä yllättävää. Yhtenä syynä hiljaisuuteen hän pitää sitä, että kunnissa vierastetaan vielä nopeaa tiedonvälitystä.

Uutinen Ylen verkkosivuilla

Lisää kuntapäättäjistä ja sosiaalisesta mediasta:

Pekka Sauri: Historiallinen mahdollisuus avoimeen kansalaiskeskusteluun

Somessa vai sivussa?

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*