Koronapandeminan helpottaminen näkyy valtaapitävien, kuten SDP:n, kannatuksen notkahtamisessa, arvioi Ylelle politiikan tutkija, valtio-opin professori Elina Kestilä-Kekkonen. Kuva: Ville Miettinen

Kokoomus on mielipidemittausten kärjessä kuntavaalien alla, käy ilmi niin Ylen kuin Helsingin Sanomien kannatusmittauksista

Kummassakin gallupissa kokoomuksen kannatusprosentti oli 19,6.

Perussuomalaiset on kannatusmittausten kakkosena, sen kannatusprosentti oli 18,0 sekä HS:n että Ylen mittauksessa.

Keskiviikkona julkaistussa HS:n kannatuskyselyn tuloksessa SDP oli aivan perussuomalaisten kannoilla 17,9 prosentin kannatusosuudellaan, mutta tänään julkaistussa Ylen kannatusmittauksessa SDP:n kannatus oli tullut 1,1 prosenttiyksikköä alaspäin edellisestä mittauksesta ja oli kannatusprosentti oli 17,0.

Ylen haastatteleman Taloustutkimuksen toimitusjohtajan Tuomo Turjan mukaan SDP:n kannatuksen lasku on ollut suurinta mittausjakson viimeisillä viikoilla.

Muista puolueista keskusta kohensi asemiaan Ylen mittauksessa 1,3 prosenttiyksiköllä, sen kannatusprosentti oli 13,0. Myös vihreät (10,9 %, +0,3 %) ja vasemmistoliitto (8,5 %, 0,5 %) kohensivat hieman edellisestä mittauksesta.

HS:n kannatusmittauksessa keskustan kannatusprosentti oli 12,7, vihreiden 11,1 ja vasemmistoliiton 8,2.

HS:n kyselyssä noin kolmasosa haastatelluista ei sanonut, mitä puoluetta äänestäisi ja niistä, jotka eivät olleet äänestäneet, 30 prosenttia arvioi vielä voivansa vaihtaa puoluetta.

HS:n teetti kannatustutkimuksen Kantar TNS:llä, tutkimukseen haastateltiin 2 002 henkilöä 25.5.-4.6. välisenä aikana. Virhemarginaali on 2,2 prosenttia suurimpien puolueiden kohdalla.

Ylen kuntavaalimittauksen toteutti Taloustutkimus, joka haastatteli 2 965 ihmistä 5.5.-8.6. välisenä aikana. Haastatelluista 1 986 kertoi puoluekantansa. Mittauksen virhemarginaali on 1,9 prosenttiyksikköä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*