Peruskoulun uudistaminen sisältyy hallituksen kärkihankkeisiin. (Kuva: Ville Miettinen)

Opetus- ja kulttuuriministeriö uudistaa peruskoulua. Yksi hallituksen kärkihankkeista on uudet oppimisympäristöt ja digitaaliset materiaalit peruskouluihin. Peruskoulun uudistamista ohjaamaan on nyt asetettu johtoryhmä.

Tavoitteeksi on määritelty tehdä Suomesta koulutuksen, osaamisen ja modernin oppimisen kärkimaa.

Osana hanketta uudistetaan peruskoulua 2020-luvulle. Siihen sisältyy peruskoulun uuden pedagogiikan, uusien oppimisympäristöjen ja opetuksen digitalisaation edistäminen sekä opettajien perus- ja täydennyskoulutuksen uudistaminen.

Johtoryhmää johtavat opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen, kok., ja valtiosihteeri Olli-Pekka Heinonen, kok.

Muita jäseniä ovat opetushallituksen pääjohtaja Aulis Pitkälä, OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen, professori Jari Lavonen Helsingin yliopistosta, laitoksen johtaja Tiina Silander Jyväskylän yliopistosta, sivistystoimenjohtaja Elina Lehto-Häggroth Vantaan kaupungista, rehtori Anu Urpalainen Imatran kaupungista, luova johtaja Saku Tuominen Scool, HundrEd -hankkeesta sekä vieraileva professori Pasi Sahlberg Harvardin yliopistosta.

Ryhmän toimikausi kestää 28.2.2019 asti.

Lisää tietoa osaamisen ja koulutuksen kärkihankkeista on täällä

Peruskoulun uudistamistyön sisällöstä lisää täällä

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä