Yksi tulevaisuusfoorumin työryhmistä pohti sujuvaa arkea sekä turvallista ja toimivaa ympäristöä.

Tempoilevan päätöksenteon kanssa paininut Pieksämäki on hakenut kuntalaisilta ideoita
paremman tulevaisuuden rakentamiseksi.

Kärkiajatukseksi kaupungin  ja Pieksämäen Kylät ry :n järjestämässä tulevaisuusfoorumissa nousi, että Pieksämäen päätöksentekoon pitää löytää luottamuksen ja yhteistyön henki.

Lokakuun alussa järjestettyyn foorumiin saapui sata kuntalaista.

– Osallistujien suuri määrä oli jättiyllätys. Ja mikä tärkeintä, työskentelyssä vallitsi erittäin hyvä henki. Pieksämäkeläisillä on tulevaisuudenuskoa, Pieksämäen Kylät ry:n kyläasiamies Vuokko Jaakkola sanoo.

Kaupunkilaiset ideoivat seitsemässä työryhmässä, joiden aihepiirit vaihtelivat osallisuuden menetelmistä elinvoimapolitiikkaan sekä järjestöjen ja kaupungin yhteistyöhön. Kukin työryhmä kiteytti pohdintansa tulokset viiden kohdan listaksi.

– “Yhteiset asiat valmistellaan yhdessä” oli ajatus, jonka foorumiin osallistuneet äänestivät kaikkein tärkeimmäksi, Jaakkola kertoo.

Eväitä paikalliseen vaalityöhön

Foorumin tulokset on nyt koottu helppolukuiseksi raportiksi.

– Näistä ajatuksista on varmasti apua esimerkiksi silloin, kun paikalliset puolueet ryhtyvät laatimaan vaaliohjelmiaan, Vuokko Jaakkola sanoo.

Jaakkola toivookin, että huhtikuun kuntavaalien alla Pieksämäellä kamppaillaan paikallisilla vaaliteemoilla eikä puoluetoimiston määrittämillä iskulauseilla.

– Suora puolueille esitetty haaste oli, että jokaisen puolueen pitää saada listoilleen huhtikuun vaaleissa viisi alle 40-vuotiasta ehdokasta.

Myös kaupunginhallituksen puheenjohtajan Erkki Huupposen (sd.) ja kaupungin hallintojohtajan Ulla Nykäsen mielestä foorumin annista on apua kaupungin tulevaisuustyössä.

– Esille nousi muutama sellainenkin yksittäinen asia, joka voidaan korjata jo ensi vuoden talousarvion laadinnan yhteydessä, Huupponen sanoo.

Nykänen uskoo, että foorumin raportti ei jää kaappiin pölyttymään.

– Tarjolla on nyt paljon hyviä aineksia uudenlaisen Pieksämäen luomiseen. Niitä ei pidä hukata.

Pieksämäen tulevaisuusfoorumin raportti

 

Avatar
Jorma Ylönen
jorma.ylonen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*