Yksi tulevaisuusfoorumin työryhmistä pohti sujuvaa arkea sekä turvallista ja toimivaa ympäristöä.

Tempoilevan päätöksenteon kanssa paininut Pieksämäki on hakenut kuntalaisilta ideoita
paremman tulevaisuuden rakentamiseksi.

Kärkiajatukseksi kaupungin  ja Pieksämäen Kylät ry :n järjestämässä tulevaisuusfoorumissa nousi, että Pieksämäen päätöksentekoon pitää löytää luottamuksen ja yhteistyön henki.

Lokakuun alussa järjestettyyn foorumiin saapui sata kuntalaista.

– Osallistujien suuri määrä oli jättiyllätys. Ja mikä tärkeintä, työskentelyssä vallitsi erittäin hyvä henki. Pieksämäkeläisillä on tulevaisuudenuskoa, Pieksämäen Kylät ry:n kyläasiamies Vuokko Jaakkola sanoo.

MainosKaupunkilaiset ideoivat seitsemässä työryhmässä, joiden aihepiirit vaihtelivat osallisuuden menetelmistä elinvoimapolitiikkaan sekä järjestöjen ja kaupungin yhteistyöhön. Kukin työryhmä kiteytti pohdintansa tulokset viiden kohdan listaksi.

– ”Yhteiset asiat valmistellaan yhdessä” oli ajatus, jonka foorumiin osallistuneet äänestivät kaikkein tärkeimmäksi, Jaakkola kertoo.

Eväitä paikalliseen vaalityöhön

Foorumin tulokset on nyt koottu helppolukuiseksi raportiksi.

Mainos– Näistä ajatuksista on varmasti apua esimerkiksi silloin, kun paikalliset puolueet ryhtyvät laatimaan vaaliohjelmiaan, Vuokko Jaakkola sanoo.

Jaakkola toivookin, että huhtikuun kuntavaalien alla Pieksämäellä kamppaillaan paikallisilla vaaliteemoilla eikä puoluetoimiston määrittämillä iskulauseilla.

– Suora puolueille esitetty haaste oli, että jokaisen puolueen pitää saada listoilleen huhtikuun vaaleissa viisi alle 40-vuotiasta ehdokasta.

Myös kaupunginhallituksen puheenjohtajan Erkki Huupposen (sd.) ja kaupungin hallintojohtajan Ulla Nykäsen mielestä foorumin annista on apua kaupungin tulevaisuustyössä.

– Esille nousi muutama sellainenkin yksittäinen asia, joka voidaan korjata jo ensi vuoden talousarvion laadinnan yhteydessä, Huupponen sanoo.

Nykänen uskoo, että foorumin raportti ei jää kaappiin pölyttymään.

– Tarjolla on nyt paljon hyviä aineksia uudenlaisen Pieksämäen luomiseen. Niitä ei pidä hukata.

Pieksämäen tulevaisuusfoorumin raportti

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*