Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen ensi vuoden talousarvioehdotus on 55,9 miljoonaa alijäämäinen sisältää sopeutustoimenpiteitä, joilla on todennäköisesti myös henkilöstövaikutuksia. Kuva: Pekka Moliis

Jopa 300 ihmistä on vaarassa menettää työnsä sote-uudistuksen seurauksena Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella.

Perjantaina päättyneissä yhteistoimintaneuvotteluissa selvisi, että noin 1,6 prosenttia hyvinvointialueelle siirtyvästä henkilöstöstä jää sijoittumatta uusiin tehtäviin.

Uutta työtehtävää vailla olevat ovat johtajia, esihenkilöitä, asiantuntijoita ja sihteereitä. Heille tarjotaan ensi vuoden alussa käynnistettävissä yhteistoimintaneuvotteluissa ensisijaisesti työsopimuksen tai virkamääräyksen mukaista vastaavaa työtä.

Jos tällaista työtä ei ole, työntekijälle tai viranhaltijalle voidaan tarjota muuta hänen koulutustaan, ammattitaitoaan tai kokemustaan vastaavaa työtä.

MainosHyvinvointialueelle sijoittumattomille työntekijöille tarjotaan työtä pääasiassa palvelutuotannosta eli sote-palveluiden sekä pelastustoimen perustehtävistä.

Uusien yt-neuvotteluiden seurauksena työntekijöiden tehtäväalueet, tehtävien sisältö ja työpaikat todennäköisesti muuttuvat tai täyttämättä olevat tehtävät poistuvat.

Toimenpiteet täsmentyvät järjestämissuunnitelmaan ja talousarvioon liittyvän toimeenpanosuunnitelman valmistuttua.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde tiedotti yt-neuvotteluiden tuloksista maanantaina. Kaikkiaan Pohde työllistää 18 000 työntekijää.

Mainos 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*