Kaikki eivät olleet Porin kaupunginhallituksen kokouksissa tietoisia siitä, että valtuuston puheenjohtaja Krista Kiuru seurasi kokousten kulkua puhelimen välityksellä. Valtuustoon puheenjohtajana Kiurulla on osallistumisoikeus kokouksiin.

Porin kaupunginvaltuuston puheenjohtajan, kansanedustaja Krista Kiurun puhelimen välityksellä tapahtunut osallistuminen kaupunginhallituksen kokouksiin ja jälkikäteen pöytäkirjoihin tämän johdosta tehdyt korjaukset eivät aiheuta kaupunginhallituksen mukaan jatkotoimenpiteitä. Asia päätettiin ottaa yksimielisesti käsittelyyn ylimääräisenä asiana esittelijänä toimineen kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkosen esityksestä.

Krista Kiuru oli kuunnellut kaupunginhallituksen kokouksia useaan kertaan puhelimen välityksellä. Kaikki hallituksen jäsenet eivät olleet tästä tietoisia ja kun asia paljastui, niin Kiurun toimintojen laillisuus nousi keskusteluun. Kansanedustaja kertoi toimineensa kaupungin hallintoyksiköltä saamiensa ohjeiden mukaan.

Maanantaina asiaa käsitellyt kaupunginhallitus toteaa kannanottonaan, että kaupunginhallituksen pöytäkirjoissa 4.12.2017, 18.12.2017 ja 5.3.2018 sekä muistiossa 23.3.2018 olleiden puutteiden korjaus on tehty kokouksessa 16.4.2018 hallintolakia sekä olemassa olevaa ohjeistusta noudattaen.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Kun huomioidaan, että puhelimella osallistuminen varsinaisiin kokouksiin, eikä kyse ollut sähköisestä kokouksesta, joka muutenkin edellyttäisi videoyhteyttä, sekä se, että pöytäkirjaa on totuudenvastaisesti muutettu, niin eiköhän avi ja poliisi asiaa joudu eteenpäin viemään. Se mikä on huolestuttavaa on, että tuon tasoinen ihminen virkavastuulla selittää, että ”en minä, mutta pojat ja tytöt sanoi”. Eilen Heinäluoma selitti Timo Haapalan podcastissa asian suhteen omiaan.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*