Sosiaali- ja terveysministeriö on käynnistänyt sähköisen tiedonhallinnan strategiatyön. Tavoitteena on määritellä sosiaali- ja terveydenhuollon sähköisen tiedonhallinnan kansallinen strategia vuoteen 2020. 

Samalla mietitään toimenpiteitä, joita tarvitaan strategian toteuttamiseksi. Strategia valmistellaan yhdessä sidosryhmien kanssa avoimen ja vuorovaikutteisen prosessin avulla.

 

Lähtökohtina strategiatyölle ovat hallitusohjelma, STM:n vuonna 2010 julkaisema strategia, muut käynnissä olevat tiedonhallinnan strategiaprosessit sekä lakisääteisten kansallisten sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmäpalveluiden kehittäminen ja niihin tehtyjen investointien maksimaalinen hyödyntäminen.

 

Strategiatyö jakautuu viiteen vaiheeseen: kartoitus, priorisointi, toimenpiteistä ja vastuista sopiminen sekä hyväksyntä.   

 

Työ käynnistyi visiointivaiheella, jonka toteuttamista varten on perustettu viisi työryhmää. Jokaisen työryhmän tehtävänä on tuottaa omasta näkökulmastaan kuvaus tulevaisuuden visiosta ja siitä, kuinka sähköiset tiedonhallintapalvelut siinä toimisivat. Työryhmien näkökulmina ovat yksilö, sosiaali- ja terveydenhuollon palveluketjut, tiedon jatkohyödyntäminen, ohjaus ja yhteistyörakenne sekä teknologia.

Strategian valmistelu jatkuu 6. marraskuuta avoimessa seminaarissa Kuntatalolla. 

Linkki: Ilmoittaudu seminaariin

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*