.ExternalClass p.MsoNormal, .ExternalClass li.MsoNormal, .ExternalClass div.MsoNormal
{margin:0cm;margin-bottom:.0001pt;font-size:12.0pt;font-family:’Times New Roman’;}
@page Section1
{size:595.2pt 841.7pt;margin:70.85pt 2.0cm 70.85pt 2.0cm;}
.ExternalClass div.Section1
{page:Section1;}
Sipoon kunnanjohtaja Mikael Grannas ehdottaa, että Itä-Uudellamaalla tehdään selvitys yhteistyömahdollisuuksista Porvoon sairaanhoitoalueen kuntien kesken mukaan
luettuna Myrskylä ja Pukkila
.

Grannas pitää tarkoituksenmukaisena, että KUUMA-kuntiin lukeutuva Sipoo osallistuu tiistaina julkistettuun ehdotukseen selvittää jättikunnan perustamista Keski-Uudellemaalle, mutta hän muistuttaa, että Sipoolla on myös pitkät perinteet itäuusimaalaisessa yhteistyössä.

Selvityksen tekeminen edellyttäisi, että itäuudenmaalaiset kunnat ottavat asiaan kantaa jo kevään aikana. Kuntarakennetta koskevan lakiluonnoksen mukaan selvityskumppania voi valita 30.11.2013 saakka, mutta metropolialueen selvityskumppani pitäisi valita jo 22.5.2013 mennessä.

Sipoo ei tällä hetkellä näe tarvetta tehdä kuntajakoselvitystä Helsingin suuntaan, kuten metropolialueen esiselvitys suosittaa.

Porvoon kaupunki suhtautuu Grannaksen esitykseen myötämielisesti.

– Sipoon esitys vastaa hyvin lausuntoa, jonka Porvoon kaupunginhallitus on antanut kuntarakennelakiluonnoksesta. Porvoon kannalta olisi hyvä, että Sipoon esitys voitaisiin käsitellä mahdollisimman nopeasti itäuusmaalaisissa kunnissa, toteaa Porvoon kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula.

Lue myös:

Keski-Uudellemaalle suunnitellaan jättikuntaa

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä