Sirpa Paatero avasi tulevaisuusfoorumin. (Kuva: Ville Miettinen)

Kuntaliiton hallituksen puheenjohtaja Sirpa Paatero, sd., vaatii kunnille riittäviä resursseja huolehtia tehtävistään suunnitellun sote- ja maakuntauudistuksen jälkeen. Etenkin rahoitusperiaatteen toteutuminen ja kuntia koskeva lainsäädäntö vaativat Paateron mukaan vielä runsaasti yhteistä pohdintaa ja lainsäädäntötyötä.

Paatero avasi Kuntien tulevaisuusfoorumin Kuntatalolla Helsingissä keskiviikkona 27. huhtikuuta.

– Suunnitellussa uudistuksessa on vielä ratkaistavana useita kuntien tulevaisuuteen vaikuttavia asioita, kuten kiinteistö omistukset, henkilöstön asema yhtiöittämisissä, varainhankinnan, verotuksen ja valtionosuuksien avoimet megaluokan kysymykset, muistutti Paatero.

Muutokset haastavat kuntia strategiatyöhön ja sen kautta rakentamaan tulevaisuutta ja toimintatapoja omia vahvuuksia ja historiaa hyödyntäen.

Mainos– Jotta tässä työssä voidaan onnistua, edellytyksenä on aito kuntien kautta toteutuva asukkaiden itsehallinto, jota valtiovalta tukee sen sijaan, että se asettaa sille entistäkin tiukempia esteitä, Paatero sanoi.

Kuntaliitto on Paateron mukaan tiiviisti mukana tulevaisuustyössä. Liitto uudistaa strategiansa tänä vuonna.

– ”Tulevaisuus on tekemisen kysymys” on johtolauseemme kuvaamassa sitä, että kunnilla aktiivisina toimijoina on merkittävä rooli oman toimintaympäristönsä muokkaajana ja tulevaisuutensa tekijöinä.

Kahdeksannen kerran järjestetty tulevaisuusfoorumi keräsi Kuntatalolle yli 200 kunta-alan asiantuntijaa ympäri Suomen.

MainosJatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*