Pääkaupunkiseudun toimijoiden yhteisessä Apotti-hankkeessa aloitti maanantaina 150 uutta työntekijää, joiden tehtävänä on uuden asiakas- ja potilastietojärjestelmän mukauttaminen ja käyttöönoton valmistelu.

Ensimmäinen käyttöönotto on tarkoitus toteuttaa vuoden 2018 lopulla.

– Kiinnostus Apottia kohtaan on ollut valtava. Tiedolla johtaminen ja terveydenhuollon digitalisaatio ovat päivän sanoja. Moni alan ammattilainen on halunnut päästä töihin Apottiin ja juuri näiden asioiden ytimeen, Oy Apotti Ab:n toimitusjohtaja Hannu Välimäki sanoo tiedotteessa.

Apotissa on kyse paitsi 50:n eri sote-tietojärjestelmän saattamisesta yhteen myös koko sote-yksiköiden toiminnan uudistamisesta.

Välimäki muistuttaa, että tiedolla johtaminen on äärimmäisen merkittävässä asemassa sote-uudistuksessa.

Apotti-hankkeessa uskotaan syntyvän merkittäviä hyötyjä siten, että organisaatiot ja käyttäjät hyödyntävät saamaansa tietoa toimintansa laadun, prosessien ja toimintatapojen kehittämisessä.

– Juuri tätä toiminnan uudistamiseen tähtäävää työtä Apotti tekee tiiviissä yhteistyössä HUS-alueen kuntien kanssa, Välimäki sanoo.

Kaiken kaikkiaan Apotti-toimistossa työskentelee noin 300 sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaista, käytettävyysasiantuntijaa, sovelluskehittäjää, kouluttajaa ja it-asiantuntijaa.

Apotissa ovat mukana Helsinki, Vantaa, Kirkkonummi, Kauniainen ja HUS. Myös muut HUS-alueen kunnat voivat liittyä hankkeeseen KL-Kuntahankinnat Oy:n kautta. Tuusula on jo tehnyt päätöksen Apottiin liittymisestä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*