Yksi Saga-palvelutaloista on suunnitteilla Mikkeliin. (kuva: Esperi Care)

Esperi Care perustaa kahdeksan uutta palvelutaloa eri puolille Suomea. Ensimmäiset kaksi ovat jo rakenteilla Helsingissä.

Palvelutaloihin ja uusiin Esperi-hoivakoteihin investoidaan tulevina vuosina yhteensä 240 miljoonaa euroa ja ne työllistävät 3 700 henkilöä.

Esperi Caren Saga-konseptin mukaisissa palvelutaloissa ikäihmisille on tarjolla runsaasti aktiviteetteja, monipuolista kulttuuri- ja harrastustoimintaa, uima-allas- ja saunaosastot, elokuvateatteri, ravintola ja bistro, jalkahoitajat, kampaamo ja lääkäripalvelut.

– Saga-palveluasuminen tarjoaa turvallisen, virikkeellisen ja palveluiltaan monipuolisen kodin ikääntyville, jopa pientä ylellisyyttä elämän viimeisiin vuosiin, kertoo Esperi Caren toimitusjohtaja Marja Aarnio-Isohanni yhtiön tiedotteessa.

MainosPalvelutalon kodit ovat kooltaan 35–80 m2. Asiakkaat voivat joko vuokrata tai ostaa kodin. Kunnilla on mahdollisuus myöntää palveluseteleitä Saga-palvelutaloihin.

Uudet Saga-palvelutalot perustetaan Helsingin lisäksi Lappeenrantaan, Seinäjoelle ja Mikkeliin. Suunnitteilla ovat lisäksi Vantaan Tikkurila, Vaasa ja Lahti. Palvelutaloissa on 60–130 asiakaspaikkaa.

Helsingin molemmat Sagat ovat jo rakenteilla. Oulunkylässä sijaitseva, 109 kodin Käpylinna valmistuu joulukuussa ja Munkkiniemen 71-paikkainen palvelutalo ensi vuoden kesäkuussa. Saga-palvelutaloja on tällä hetkellä Helsingin lisäksi Turussa ja Raumalla.

Palvelutalojen lisäksi Esperi Care toteuttaa tänä ja ensi vuonna yhteensä 37 muuta hoiva- ja hoitokotia vanhuksille ja erityisryhmille, mm. kehitysvammaisille. Ne ovat tehostetun palveluasumisen paikkoja, jotka on tarkoitettu ympärivuorokautista apua tarvitseville ja muistisairaille.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*