Kuva: Ville Miettinen

Espoon sosiaali- ja terveyslautakunta kokoontuu ylimääräiseen kokoukseen 8. helmikuuta käydäkseen läpi kaupungin hoivapalvelujen valvontaprosessin ja valvonnan kohteena olevien yksiköiden tilanteen.

Espoolla on 1 350 asiakasta tehostetussa palveluasumisessa ja 266 asiakasta kaupungin omissa hoivakodeissa (5 hoivakotia), muut ostopalveluhoivakodeissa (37 hoivakotia).

Kaikki Espoon hyväksymät hoiva-asumisen palveluntuottajat ovat sitoutuneet noudattamaan palvelukonseptia, joka määrittää vähimmäisvaatimukset palvelun laadulle. Palvelujen laatua ja sopimusten noudattamista ja toteutumista hoivakodeissa seurataan säännöllisesti sosiaali- ja terveyslautakunnan 12.11.2014 hyväksymän valvontasuunnitelman mukaisesti.

Valtaosassa Espoon hoivapaikoista tilanne on hyvä. Tarkoitus on suunnata katseet niihin asioihin, joissa Espoon toimintamalleja voidaan vielä parantaa.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Espoon sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtajan Saara Hyrkön, vihr., mukaan tarkoitus on vastata ihmisten huoleen hoivapalvelujen laadusta.

– Pidän tärkeänä, että läpivalaisemme hoivapalvelujen valvontaprosessit vielä kertaalleen. Näin varmistamme, että teemme kaikkemme hyvän hoivan turvaamiseksi jokaiselle asiakkaalle, Hyrkkö sanoo Espoon tiedotteessa..

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*