Syyskuussa 2022 aloitettu työterveyspalveluiden laatukilpailutus ei tuottanut toivottua tulosta Helsingissä. Työterveyspalvelut säilyvät toistaiseksi entisellään. Kuva: Heli Sorjonen

Helsingin kaupungin työterveyspalvelujen kilpailutus on jouduttu keskeyttämään, koska kaupunki ei saanut määräaikaan mennessä ainuttakaan tarjousta. 

–Kyllä me tarjouksia odotettiin. Siihenhän tällainen tarjouskilpailu tähtää, että tarjouksia saadaan, sanoo yksikön päällikkö Sanna-Mari Myllynen Helsingin kaupungilta.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan yhteistyö uuden työterveystoimijan kanssa oli tarkoitus alkaa tänä syksynä. Kilpailutuksen keskeytyksen vuoksi aikataulu menee uusiksi.

–Nyt ryhdymme analysoimaan, mistä tilanne johtuu. Arvioimme tilannetta seuraavien viikkojen aikana ja päätämme sitten jatkotoimenpiteistä, Myllynen kertoo.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Helsingin kaupungin viime vuoden talousarviossa todettiin, että kaupungin tuottamista työterveyspalveluista tullaan järjestämään laatukilpailutus, jolla pyritään parantamaan työterveyspalveluiden laatua ja saatavuutta. 

–Palveluverkon laajentaminen oli yksi merkittävä asia saatavuuden kannalta. Tällä hetkellä työterveyspalveluilla on vain yksi toimipiste Helsinginkadulla.

Kaupunginvaltuusto päätti kilpailutuksen aloittamisesta kesäkuussa 2022, ja se käynnistyi syyskuussa 2022.  

Toistaiseksi Helsingin kaupungin ja sen eräiden tytäryhteisöjen palveluksessa olevien noin 39 000 työntekijän työterveyshuollosta vastaa Työterveys Helsinki -liikelaitos.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*