Helsinki on onnistunut vähentämään merkittävästi asunnottomien määrää. Viime vuoden lopussa ilman asuntoa oli 3500 henkilöä, jossa vähennystä edelliseen vuoteen on 600. Sen sijaan Vantaalla ja Espoossa asunnottomien määrät ovat kasvussa. Tiedot käyvät ilmi pitkäaikaisasunnottomuuden vähentämisohjelman seurantaraportista.

Vähentämisohjelman mukaan Helsingin tuli hankkia yhteensä 750 asuntoa tai tukiasuntopaikkaa pitkäaikaisasunnottomille vuosina 2012 – 2015. Helsinki ylitti tavoitteen etuajassa järjestämällä vuosina 2012 – 2014 asunnottomille yhteensä 973 asuntoa.

Espoossa on hankittu asunnottomille asuntoja, mutta siitä huolimatta sekä asunnottomuus että pitkäaikaisasunnottomuus lisääntyivät vuodesta 2013 vuoteen 2014. Asunnottomuus lisääntyi maahanmuuttajien määrän lisääntymisen ja häätöjen määrän lisääntymisen seurauksena.

Vantaalla asunnottomuus lisääntyi hiukan, mutta vastaavasti pitkäaikaisasunnottomuus väheni. Vuokra-asuntoyhtiön asunnottomat asunnonhakijat lisääntyivät merkittävästi edelliseen vuoteen verrattuna.

 

Seurantaraportti pitkäaikaisasunnottomuuden vähentämisohjelman toteutumisesta

 

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä