Sote-palvelujen ulkoistamisesta esitetty tarjouspyyntö tuotti Jämsän kaupungille määräaikaan mennessä vain yhden tarjouksen. Sote-kilpailutuksen toisessa vaiheessa olivat mukana Attendo ja Pihlajalinna, mutta lopullisen tarjouksen palvelujen tuottamisesta jätti vain Pihlajalinna. Ainokaisen tarjouksen hyväksymisestä ja hylkäämisestä päätetään 16. helmikuuta pidettävässä kaupunginhallituksen kokouksessa.
-Kaupunginhallitus käsittelee asiaa maanantaina ja viikonloppuna tehdään päätösesitys asiasta. Siellä porukka parhaillaan tutkii, onko tarjous sellainen mitä pyysimme. Se helpotti urakkaa, kun tarjouksia tuli vain yksi, eikä tarvitse tehdä pistevertailua, kaupunginjohtaja Ilkka Salminen kertoo.

Vauhdikas prosessi

Ulkoistamisprosessi on pitänyt Jämsän kaupungin viranhaltijat ja luottamushenkilöt kiireisenä. Päätökset on saatava tehtyä ennen, kuin eduskunta tekee sitovat päätökset sote-uudistuksen tiimoilta.
– Juoksemme tässä kilpaa aikaa vastaan ja kaupunginvaltuustoon vietynä päätöksen teko olisi kestänyt kauemmin. Näin ollen päätöksen tekee kaupunginhallitus. Itse tulkitsen, että kaupunginvaltuuston tahtotila oli niin vahva kilpailutuspäätöstä tehdessä, ettei tämä aiheuta ylimääräisiä mutkia matkaan. Ei tässä viime kuukausina ole kotona ennättänyt käydä juuri muuta kuin joulupuurolla, naurahtaa Salminen.

Pitkä sopimus

Kilpailuttamisen sopimuskaudeksi Jämsän kaupunginvaltuusto määritteli 10 + 5 vuotta. Palveluiden tuotannosta vastaa Jämsän kaupungin ja yksityisen palveluntuottajan perustama yhteisyhtiö. Yhtiön on tarkoitus aloittaa toimintansa viimeistään syyskuun alussa.
Jämsä kilpailutti sosiaali- ja terveystoimen palvelut lukuun ottamatta aikuissosiaalityötä, lapsiperheiden sosiaalityötä, lastensuojelua, vammaispalveluita ja hallintoylilääkärin tehtävää sekä niitä sosiaali- ja terveydenhuollon viranhaltijoiden tehtäviä, joita ei voida lain perusteella hoitaa yksityisen palveluntuottajan toimesta.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*