Suurin osa eli 70 prosenttia suomalaisista katsoo, ettei ammattijärjestöillä ole oikeutusta kieltäytyä antamasta suojelutyötä teho-osastoille lakon aikana. Kuva: Pekka Moliis

Selvä enemmistö suomalaisista on sitä mieltä, että lakkoja ilman suojelutyötä ei saa kohdistaa potilaiden hengen ja terveyden kannalta kriittiseen hoitoon.  

Yli 80 prosenttia suomalaisista katsoo, että kriittinen hoito esimerkiksi teho-osastoilla, sydänvalvonnassa ja vanhusten kotihoidossa on turvattava myös lakon aikana. 

Asia käy ilmi Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n Taloustutkimuksella teettämästä kyselystä. 

Suomalaisista 74 prosenttia on valmis turvaamaan kansalaisten henkeä ja terveyttä lailla, jos ammattijärjestö kieltäytyy suojelutyöstä lakkotilanteessa. 

Kun kansalaisilta kysyttiin, onko ammattijärjestöillä eettinen ja moraalinen oikeutus kieltäytyä suojelutyöstä teho-osastolla lakkojen aikana, 70 prosenttia vastasi kieltävästi. 

Sosiaali- ja terveysministeriö valmistelee parhaillaan potilasturvallisuuslakia. KT kannattaa sen säätämistä potilaiden hengen ja terveyden turvaamiseksi lakkojen aikana. 

Taloustutkimus haastatteli lähes 1 200 ihmistä elo-syyskuun vaihteessa. Kysely tehtiin internetpaneelissa ja sen virhemarginaali on noin 2,5 prosenttiyksikkö suuntaansa. 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*