Kuva: Seppo Haavisto

Turvapaikanhakijoiden asioita selvittämään pestataan Maahanmuuttovirastoon väkeä lisää niin, että vuoden vaihteeseen mennessä päätöksentekijöitä on 500.

Aiemmin työntekijöitä on ollut 75, ja he ovat tehneet päätökset noin 4 000 hakemukseen.

Tänä vuonna hakemuksia arvioidaan olevan kaikkiaan 30 000–35 000.

– Toimintaa alueellistetaan entisestään perustamalla uusi tulosalue Rovaniemelle, jonka ympäristöön on lisätty vastaanottokeskuksia, Maahanmuuttovirasto tiedottaa.

– Turvapaikkahakemusten käsittelyajat pitenevät hetkellisesti ennen kuin lisähenkilöstö ja päätöksenteon tehostaminen alkavat tuottaa tulosta. Keskimääräinen käsittelyaika on tänä vuonna ollut alle viisi kuukautta. Nyt käsittelyajat ensin hetkellisesti pitenevät, mutta lyhenevät taas lisähenkilöstön perehdyttyä ja päästyä täyteen vauhtiin.

Suomi aikoo kiristää linjaansa Irakista saapuvien turvapaikanhakijoiden hakemusten käsittelyssä. Ratkaisevaa ei ole se, miltä alueelta hakija tulee, vaan hakemusta käsitellään arvioimalla kunkin hakijan yksilöllinen tilanne.

Turvapaikkahakemusten käsittelyä tehostetaan lisäksi mm. automatisointia ja asiankäsittelyjärjestelmää hyödyntämällä sekä tehostetulla yhteistyöllä poliisin kanssa.

Yle Lappi uutisoi tänään, että Tornioon saapui tiistaina noin 200 turvapaikanhakijaa, kun heitä viime päivinä on saapunut 70-80 päivässä.

Neljä viikkoa toiminut Tornion järjestelykeskus on rekisteröinyt kaikkiaan runsaat 7 400 turvapaikanhakijaa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*