Kuva: Ville Miettinen
Mahdollisille tuleville maakuntapäättäjille on valmistunut tietopaketti.

Maakuntavaalien ehdokkuutta harkitsevat voivat perehtyä tarkemmin työn sisältöön alueuudistus-sivulle kootun tietopaketin avulla. Tietopaketissa kerrotaan eduskunnan vielä käsiteltävänä olevien lakiesitysten keskeisestä sisällöstä, mutta ei siitä käytävästä keskustelusta.

Tarkoitus on tarjota tietoa sekä nykyisille päättäjille että mahdollisille maakuntien tuleville päättäjille.

Tietopaketissa kuvataan maakuntien lakisääteiset tehtävät ja maakuntavaltuuston rooli päätöksenteossa. Alueuudistus-sivulla luvataan, että tietopakettia päivitetään jatkossa eduskunnan päätösten ja valmistelun etenemisen mukaisesti. Sisältö on tarkoitus julkaista myös ruotsiksi ja englanniksi.

Tietopaketissa paitsi annetaan käytännön tietoa tulevasta mallista, myös esitellään laajasti uudistuksen tavoitteita, eli käytännössä se on myös uudistuksen markkinointimateriaalia. Uudistuksen kritiikki, arviot riskeistä ja ongelmista sekä kyseenalaistukset on haettava muualta.

Tietopaketissa muistutetaan myös toistuvasti, että lakien käsittely eduskunnassa on kesken. Sellaisena se toimii yhteenvetona tilanteesta ja uudistuksen sisällöstä valmistelijoiden näkökulmasta muillekin kiinnostuneille kuin mahdolliset maakuntavaaliehdokkaat.

Eero Karisto
Eero Karisto
eero.karisto@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*