Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila kertoo Suomen näkymistä muille OECD-maiden terveysministereille. (Kuva: Seppo Haavisto)

Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila, ps., esittelee OECD:n terveysministerikokouksessa sote-palvelujen integraatiota Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksessa.

Ministeri Mattila osallistuu OECD:n terveysministerikokoukseen ja korkean tason politiikkafoorumiin 16. – 17. tammikuuta Pariisissa. Ministerit keskustelevat terveysjärjestelmien kestävyydestä ja niiden uudistamisesta. Ministeri Mattila käyttää kokouksessa useita puheenvuoroja. Hän muun muassa osallistuu terveyspalveluiden tulevaisuutta käsittelevään terveysministereiden paneelikeskusteluun, STM:stä kerrotaan.

Mattila kertoo myös Suomen näkemyksistä siitä, miten OECD:n terveyskomitean työtä tulisi kehittää sekä terveydenhuollon ammattilaisten roolien uudistamisesta Suomessa.

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD on STM:n mukaan kiinnostunut seuraamaan Suomen sote-uudistusta ja sen toteutumista. OECD:n kiinnostus sosiaali- ja terveysministeriön hallinnonalan asioita kohtaan on kasvanut viime vuosina. Tarkastelun kohteena ovat olleet muun muassa terveysmenojen kehitys, terveyspalveluiden laatu, niiden saatavuus ja tehokkuus, mielenterveyspalvelut, terveyden edistäminen, päihdehaitat sekä terveyserot.

MainosJatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*