kuva: Vaalijalan kuntayhtymä
Vaalijalan kuntayhtymällä on monenlaista toimintaa Pieksämäellä. Teemu Tarvonen petsaa puunkantotelinettä avustajansa Jani Nikulan kanssa Keski-Savon Savoset -monipalvelukeskuksessa Pieksämäellä.

Vammaispalvelut voitaisiin jatkossa liittää osaksi maakuntien sote-palvelujärjestelmää ja perustaa vammaispalvelujen osaamis- tai resurssikeskus viidelle yhteistyöalueelle.

Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan tätä mieltä oli noin kolme neljästä lausunnonantajasta, jotka kommentoivat selvityshenkilöiden Riitta Hakoman ja Markku Niemelän aiemmin tänä syksynä tekemää ehdotusta. Hakoman ja Niemelän raportti erityishuoltopiirien asemasta sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksessa oli lausunnolla lokakuun alkuun asti. Lausuntoyhteenveto on juuri valmistunut.

Valtaosa lausunnonantajista kannatti myös Pieksämäellä sijaitsevan Vaalijalan liittämistä osaksi Etelä-Savon maakunnan liikelaitosta sekä määrittelemistä erityisen vaativan psykososiaalisen hoidon ja kuntoutuksen valtakunnalliseksi järjestäjäksi.

Rikoksesta tuomitsematta jätettyjen kehitysvammaisten henkilöiden hoidon ja kuntoutuksen palvelutuotannon keskittäminen TAYS:n ja Vaalijalan yksiköihin sai laajan kannatuksen.

STM:n mukaan eniten kritisoitiin ehdotusta ruotsinkielisten vammaisten henkilöiden erityispalvelujen keskittämisestä Varsinais-Suomen maakunnan ylläpitämään osaamis- tai resurssikeskukseen.

 

Lausuntoyhteenveto

 

Avatar
Jorma Ylönen
jorma.ylonen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*