Tampereen kaupunki onkin vedonnut Tampereen seudun kuntiin, jotta myös kehyskunnat kartoittaisivat mahdolliset turvapaikanhakijoiden hätämajoittamiseen soveltuvat tilansa.

– Pormestari Anna-Kaisa Ikonen lähetti tänään vetoomuksen naapurikuntiin, jotta ne valmistautuisivat avaamaan hätämajoitustiloja turvapaikanhakijoille nopealla aikataululla, Tampereen kaupungin tiedotteessa sanotaan.

Ylöjärvellä turvapaikanhakijoita on jo majoitettu seurakunnan leirikeskukseen. Kangasala päätti transit-keskuksen perustamisesta aiemmin perjantaina.

– Se saadaan luultavasti käyttöön lauantai-iltana, kertoo Tampereen kaupungin tilaajapäällikkö Taru Kuosmanen Kuntalehdelle.

Kuosmasen mukaan muista kehyskunnista ainakin Pirkkalassa kunta ja seurakunta ovat jo kokoontuneet pohtimaan tilannetta.

Kuluneen viikon aikana Tampereelle on saapunut noin 400 turvapaikanhakijaa.

Ruotsin viranomaisilta saadun arvion mukaan pohjoisia reittejä käyttäen Suomeen on mahdollisesti tulossa noin 800-1000 uutta turvapaikanhakijaa vuorokaudessa lähipäivien aikana. Suurin osa heistä jatkaa matkaa pohjoisesta kohti etelää suurimpiin kaupunkeihin.

Tampereen kaupungin mukaan odotettavissa on, että tilanne kestää samansuuntaisena lähiviikkojen ajan.

Kangasalan transit-keskusta pyörittää SPR. Tampere vetoaa kehyskuntiin, että ne koettaisivat paitsi löytää tilan, myös järjestää hätämajoitukseen mm. ruokailun ja henkilöstön.

Tampereen Kuosmanen toivoo selviävän viikonlopun yli nykyisillä järjestelyillä.

– Varaudumme siihen että maanantaina joudutaan taas miettimään, mitä keksitään.

– Kun hätämajoituksissa päästään käyntiin, käytännön pyörittäminen on iso haaste. Tiloja on melko helppo löytää, mutta henkilökunnan löytäminen on suurin haaste.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*