Päijät-Häme siirretään osaksi HYKSIn erityisvastuualuetta. Kuva sairaala-alueelta Lahdesta. (Kuva: Ville Miettinen)

Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä siirtyy Tampereen yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueelta Helsingin yliopistollisen keskussairaalan erityisvastuualueelle. Asiasta päätti valtioneuvosto erityistason sairaanhoidon erityisvastuualueita koskevalla asetuksellaan.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri olisi halunnut pitää Päijät-Hämeen Taysin piirissä ja vastusti siirtoa. Asiasta käytiin värikästäkin keskustelua Pirkanmaan ja Päijät-Hämeen kesken.

Muutos astuu voimaan ensi vuoden alusta lukien. Päijät-Häme voi näin osallistua sote-uudistuksen valmisteluun osana Uudenmaan yhteistyöaluetta.

Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä on esittänyt siirtoa TAYSin erityisvastuualueelta HYKS:n erityisvastuualueelle jo vuodesta 2013 alkaen. Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä on jo nykyisin hankkinut noin kolmanneksen sairaalapalveluista HYKSistä. Kiireellisissä tilanteissa lähes kaikki palvelut hankitaan Helsingistä, kerrotaan sosiaali- ja terveysministeriötä

Yhteistyö Tampereen yliopistollisen sairaalan kanssa jatkuu siirtymävaiheen ajan ja on mahdollista jatkossakin sopimusperusteisesti.

Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä tuottaa sosiaali- ja terveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palveluja yli 212 000 asukkaalle. Yhtymän jäsenet ovat Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Iitti, Kärkölä, Lahti, Myrskylä, Orimattila, Padasjoki, Pukkila ja Sysmä.

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*