Slush veti Helsingin Messukeskukseen 17 000 ihmistä. (kuva: Ville Miettinen)

Havupuiden avulla uusia lääkkeitä kehittävä tutkija Virpi Virjamo voitti 100 000 euron rahoitusstipendin perustutkimukselle Slush Skolar Award -kilpailun finaalissa torstaina.

Virjamo on Itä-Suomen yliopiston ympäristö- ja biotieteiden laitoksen tutkija. Hän tutkii, miten kuusen ja männyn havuista voitaisiin kehittää uudenlaisia lääkkeitä sairauksien hoitoon.

– Antibiottiresistantit bakteerit ovat nyt ja tulevaisuudessa uhkaava ongelma ja meillä on todellinen hätä löytää toimivia ja uudenlaisia lääkkeitä. Parhaassa tapauksessa tällä tutkimuksella voidaan pelastaa tuhansia ihmisiä, Virjamo sanoo.

Tutkimuksen kohteena olevaa havupuiden kemiallista yhdistettä ei ole aiemmin tutkittu. Juuri se, että tutkimuskohde on uusi ja sillä on kehitysmahdollisuuksia painoi tuomariston vaakakupissa. Virjamon tutkimusidealle on tuomariston mukaan käyttöä myös metsäteollisuudessa.,

– Voittajan tutkimuksella on mahdollisuus tuottaa ennen näkemättömiä tuloksia niin tutkimuksen kuin liike-elämänkin piirissä, kilpailun tuomari, neurologi Kiti Müller sanoo.

 

 

Better Day pääsee Piilaaksoon

Reboot Finland – Hacks Pitching and Awards 30.11.2016 kokosi Slushissa yhteen parhaat tulokset useista kotimaisista hackathoneista. Kisassa kuultiin 15 kolmen minuutin pitchausta. Tuomariston puheenjohtajana toimi TEM:n kansliapäällikkö Jari Gustafsson ja kisan juontajana Andre Chaker.

 

Voittajaksi kisaajista suoriutui terveysalan digisovelluksen kehittänyt Better Day -yritys. Tuomariston mukaan sovelluksella oli selvästi kaupallista sekä lisäksi kansainvälistä potentiaalia ja pitchaus kisassa oli tunteisiin vetoava. Lisäpisteitä startup sai kansainvälisestä tiimistä.

 

Voittosumma kisassa oli 10 000 euroa. Sen lisäksi Reboot Finland kustantaa yrityksen edustajalle Finnairin suorat lennot Kalifornian Piilaaksoon ja takaisin.

Reboot Finland – Hacks Pitching and Awards -tilaisuus Slushissa oli osa haastekampanjaa nimeltä Reboot Finland. Reboot Finland on työ- ja elinkeinoministeriön, Tekesin ja Finpron yhdessä aloittama kampanja.

Aiheesta aiemmin:

Laatu ja langattomuus kääntävät katseita Suomeen terveysteknologiassa

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä