Kiista Vaasan keskussairaalasta hallituspuolueiden kesken keskeytti eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan kokouksen torstai-iltana, kertoo Helsingin Sanomat. Tähän asti hallituspuolueet ovat syyttäneet oppositiota käsittelyn hitaudesta.

Vaasan keskussairaalan tehtäväalueesta on käyty kiistaaa jo pitkään, mutta hallituspuolueiden repeäminen tuli yllätyksenä, kun valiokunnan jäsen Pekka Puska, kesk, kertoi Pohjalaisen haastattelussa, että äänestää Vaasan päivystyksen puolesta. Kokoomus ei halua muuttaa aikaisempaa linjausta.

Hallituspuolueet ovat revenneet jo kerran aikaisemmin valiokunnan käsigellessä asiaa edellisen kerran. Siloin Vaasa putosi listalta äänin 8–7.

Vaasan laaja toimiala on ollut erityisen tärkeää RKP:lle. Hallitus kuitenkin päätyi aikanaan siihen, että 12 laajan päivystyksen sairaalan järjestelmässä Etelä-Pohjanmaalla päivystys keskitetään Seinäjoelle.

Pohjanmaalla on kampanjoitu laajasti Vaasan laajan päivystyksen puolesta, ja asiasta on tehty kansalaisaloite. Tavoite ei ole, että Vaasa korvaisi Seinäjoen vaan, että Vaasa lisättäisiin laajan päivystyksen sairaaloiden listalle.

Sosiaali- ja terveysvaliokunnalla on tarkoitus pitää tänään kaksi kokousta. Työn viivästyminen  on todettu jo aikaisemmin tällä viikolla, joten yhden kokouksen keskeytyminen ei sinänsä liene ratkaiseva asian etenemisessä.

Sen sijaan rivien repeäminen ehkä kertoo ilmapiirin kiristymisestä myös hallituksen sisällä. Siitä on ollut näkyvissä muitakin viitteitä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*