Kuva kansalaisaloitteen verkkosivulta.

Vammaisjärjestöt ovat yhdessä käynnistäneet kansalaisaloitteen hankintalain muuttamiseksi. Järjestöt vastustavat vammaisten palvelujen järjestämistä kilpailutuksen kautta.

Kansalaisaloitteen nimeksi on annettu Ei myytävänä!  ja siinä katostaan, että vammaisten henkilöiden perustarpeet eivät saa olla kauppatavaraa.

– Kaikki suomalaiset vammaisjärjestöt vastustavat sitä, että vammaisten henkilöiden koko elämän mittaisia, välttämättömiä palveluja järjestetään hankintalain mukaisesti palvelujen kilpailutuksen kautta, aloitteen käynnistäjät toteavat.

Järjestöt katsovat, että vammaisten ja heidän omaistensa ääni ei tule nykyisessä järjestelmässä kuuluviin.

Mainos– Meillä on selkeä näyttö siitä, että vammaisilla ihmisillä ja heidän läheisillään ei ole osallisuutta, vaikutusmahdollisuuksia eikä oikeussuojakeinoja. Asianosaisten valitukset hankintapäätöksistä hylätään, koska ”he eivät ole asianosaisia”, vammaisjärjestöt toteavat.

– Vanhemmat ovat tehneet valituksen Suomen luomasta kilpailutusmenettelystä Euroopan parlamentin vetoomusvaliokunnalle, jossa se on parhaillaan käsittelyssä. Kehitysvammaisten Tukiliitto on jättänyt ksäkuussa eduskunnan oikeusasiamiehelle kantelukirjelmän.

Aloitteen taustalla ovat Vammaisfoorumi ry, joka on 32 valtakunnallisen vammaisjärjestön yhteistyöjärjestö, sekä Kehitysvamma-alan asumisen neuvottelukunta.

Lisätietoja kansalaisaloitteesta: www.eimyytavana.fi

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*