(Kuva: Eksote)

THL on julkaissut ensimmäiset tilastotiedot kotihoidon asiakkaista vuodelta 2015. Tiedot ovat kuitenkin vielä puutteellisia, ja THL varoittaa tekemästä niistä kovasti johtopäätöksiä. Kuntia kiirehditään toimittamaan puuttuvat ja tarkistetut tiedot.

Aikaisempaa varhaisemmalla tilastotietojen julkaisemisella THL sanoo haluavansa palvella paremmin kuntien toiminnan suunnittelua. Julkaistavaksi on valittu muutama keskeinen tieto.

Kattavat tilastotiedot jokaisesta kunnasta ja koko maan tilanteesta julkaistaan Kotihoidon asiakkaat -tilastokatsauksen julkaisun yhteydessä kesäkuussa. Silloin niistä voidaan päätellä kotihoidon määrän kehitystä ja jotain esimerkiksi siitä, miten pyrkimys laitoshoidon korvaamisesta kotihoidolla etenee.

Nyt tilastoissa näkyy suuriakin muutoksia. Osin ne kertovat todellisista muutoksista, muta takana voi olla puutteellisia tietoja tai myös hallinnollisia muutoksia, kun kunnissa yksiköitä on siirretty hallinnollisesti eri nimikkeiden alle. Tämä voi koskea erityisesti palveluasumista.

Tilatotietoja on luettavissa täällä

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä