Forssassa vastaanottokeskus perustettiin entisen hotellin tiloihin.

Turvapaikanhakijoille tarvitaan tuhansia lisäpaikkoja vastaanottokeskuksissa ennen vuoden vaihdetta, sanoo Aluehallintoviraston ylijohtaja Minna Karhunen Ylelle.

Ensi kevääseen mennessä paikkoja pitäisi löytyä 10 000-15 000 lisää.

Karhusen mukaan vastaanottokeskuksia on perustettava erityisesti kuntiin joihin turvapaikanhakijoita ei ole vielä sijoitettu.

– Erityisesti Pohjois-Savo ja Pohjois-Karjala loistavat tällä hetkellä poissaolollaan, joten suurin paine kohdistuu Itä-Suomeen, Karhunen Sanoo.

– Välillä tuntuu, että kunnat, joissa ei ole vielä turvapaikanhakijoita, kuvittelevat, ettei heitä tarvitse ottaa. Tähän asti myönteisesti suhtautuneissa kunnissa kaikki helposti käyttöön otettavat kiinteistöt ovat jo käytössä, Karhunen sanoo.

Yle Perämeren mukaan Tornion järjestelykeskukseen on torstaihin mennessä saapunut 8 435 turvapaikanhakijaa. Heistä 2 500 on saapunut perhekuntina. Alaikäisiä yksin saapuneita on noin 400.

Pieksämäelle saapuu Yle Etelä-Savon mukaan hätämajoitukseen koulutiloihin noin sata turvapaikanhakijaa. Pieksämäki avaa vastaanottokeskuksen tyhjillään olevan vanhainkodin tiloihin. Keskukseen mahtunee noin 200 ihmistä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*