Keskiviikkona järjestetty ylimääräinen Sysmän kunnanhallituksen kokous yritti rauhoitella pikkukunnan ympärillä kiivaana käyvää keskustelua. Sysmän tilanne nousi julkisuuteen toden teolla pari viikkoa sitten, kun Etelä-Suomen Sanomat uutisoi laajasti kunnan monimutkaisista ihmissuhdeongelmista.

 

Sysmän keskustapäättäjien välit kunnanjohtaja Marketta Kitkiöjoen kanssa ovat jääkylmät tai tulikuumat, ihan miten jokainen haluaa käsittää asian. Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Eevakaisa Lehtosalo-Lönnberg (kesk.) vertasi tilannetta lehtihaastattelussa jopa koulukiusaamiseen. Tilannetta ei lainkaan helpota se, että kunnanjohtaja on naimisissa kunnanhallituksen kokoomuslaisen puheenjohtaja Mika Järvisen kanssa.

Keskusta on kunnan suurin puolue, mutta sillä ei ole valtuustossa enemmistöä. Alkukesästä kunta päätti sementoida sote-palvelunsa Attendon kanssa seuraavaksi 20 vuodeksi käyttämällä 10 vuoden mittaisen optionsa jo ennen varsinaisen sopimuskauden alkua. Keskusta vastusti päätöstä, ja asian ympärillä sanailtiin kiivaasti. Äänestyksen tulos oli kuitenkin selvä 17-9.

Öljyä laineille

Nyt kunnan nettisivuilla on julkaistu tiedote, jonka mukaan kunnanhallituksen ja -valtuuston kokousten työskentelytapoihin tullaan kiinnittämään huomiota. Ja kolmen vuoden takaisen työhyvinvointiselvityksen mukaan asiat kunnanvirastossa ovat kunnossa.

Kiistan keskipisteessä olevat henkilöt olivat mukana kokouksessa, mutta eivät osallistuneet tiedotteen laadintaan. Kokoukseen osallistuneiden todetaan olleen yksimielisiä tiedotteen sisällön suhteen.

-Kunnanviraston henkilöstön kanssa on keskusteltu, eivätkä he koe kohdanneensa epäasiallista kohtelua tai häirintää. Lisäksi vuonna 2013 tehty työhyvinvointiselvitys osoittaa, että kunnanviraston asiat ovat hyvin ja työilmapiiri koetaan positiiviseksi, tiedotteessa todetaan.

Julkaisemassaan tiedotteessa kunnanhallitus toivoo, että mahdolliset ongelmat tuotaisiin esiin ja käsiteltäisiin ensisijaisesti kunnan omassa organisaatiossa.

 

Kuntalehdessä aiheesta aiemmin

Sysmän kunnan tiedote

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*