Rautavaaran kunnan teknisessä toimessa epäillään tapahtuneen virkarikoksia vuosien 2014-2019 välisenä aikana. Epäiltyjä virkarikoksia koskeva syyteharkinta on valmistunut ja jutun syyttäjänä toimiva aluesyyttäjä Antti Hyvärinen on päättänyt nostaa asiassa syytteet kolmea henkilöä vastaan.

Kunnan entistä elinvoimajohtajaa ja hänen entistä esimiestään syytetään törkeästä virka-aseman väärinkäytöstä. Entistä kunnanjohtajaa puolestaan tullaan syyttämään Pohjois-Savon käräjäoikeudessa virkavelvollisuuden rikkomisesta. Kaikki vastaajat ovat esitutkinnan aikana kiistäneet syyllistyneensä asiassa rikokseen.

Poliisitutkinnassa ja sen jälkeen tehdyssä syyteharkinnassa on kyse esteellisen henkilön toiminta kunnan teknisen toimen hankinnoissa, kun hänen lähipiiriinsä kuuluvalle yhtiölle oli tarjottu urakoita ja se oli toisaalta voittanut niistä osan. Käräjiä asiassa istuttanee aikaisintaan alkuvuodesta 2022.

Esitutkinnassa olivat epäiltyinä myös useita muita Rautavaaran kunnan keskeisiä virkamiehiä ja luottamushenkilöitä. Yksi jutussa tehdyistä syyttämättäjättämispäätöksistä perustui toimenpiteistä luopumiseen ja muut 15 syyttämättäjättämispäätöstä syytteen nostamisen edellytysten puuttumiseen.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*