Toriparkki on yksi merkittävistä investoinneista Lahden keskustassa. Sen avajaisia vietettiin huhtikuussa. (Kuva: Ville Miettinen)

Kuntatalouden asiantuntija Heikki Helin ihmettelee Etelä-Suomen Sanomissa Kauppalehden tyyliä uutisoida Lahden kaupungin talousarviotiedottamisesta.

Kauppalehti uutisoi jutun Lahden taloudesta otsikolla Lahden tulos on pelkkää ilmaa ja kuvailee Lahden ”leuhkivan” tuloksella, joka on ”kikkailulla kaunisteltu”.

– Emokaupungin tulos on kuitenkin lähinnä veronkorotuksilla, sisäisillä kaupoilla ja osingoilla puhallettu kupla, Kauppalehti kirjoittaa.

– Lahti ei ole ainoa suuri kaupunki, joka leveilee sisäisillä kikkailuilla kaunistellulla tuloksellaan. Kyseinen toiminta tuntuu olevan traditio kuntakentässä.

Helin pitää Kauppalehden otsikkoa yliampuvana.

– Lähes kaikki muutkin kaupungit ovat tehneet samantyyppisiä järjestelyjä, Helin muistuttaa.

Helin pitää suurten kaupunkien joukossa poikkeuksellisena sitä, että Lahti sai viime vuonna pysäytettyä menojen kasvun. Toisaalta myös hän ihmettelee Lahden johdosta annettuja ”hunajaisia” lauseita taloustilanteesta.

– Yleensä talousjohtajat eivät puhu niin myönteisesti. Pelko on, että päättäjät innostuvat siitä lisäämään menoja. Oliko tällä tavoin tarkoitus saada kuntaliitos Nastolan kanssa kunnialla läpi? Ei minulla kyllä sellaisesta tietoa ole, Helin sanoo Etelä-Suomen Sanomille.

Uutinen ESS:n verkkosivuilla

Kauppalehden uutinen

Lahden vuosikertomus 2014

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä