Helsinki haluaa ostaa 12 miljoonalla eurolla Malmin lentokentän maat ja rakennukset ja rakentaa alueelle asuntoja 25 000 ihmiselle. (Kuva: Ville Miettinen)

Keskustan mielestä hallituksen on syytä harkita vielä kerran päätöstään Malmin lentoaseman lakkauttamisesta. Puolueen mukaan hallitus on tehnyt päätöksensä vaillinaisin perustein.

Päätöstä on perusteltu alueen siirtämisellä Helsingin kaupungin asuntotuotannon tarpeisiin.  Keskustan työvaliokunnan kannanoton mukaan Helsingin kaupungilla on jo ilman Malmiakin kaavoitettavaa maata on jo reilusti yli 100 000 asukkaalle.

– Malmi on tärkeä ja aktiivisessa käytössä oleva lentoasema, jota tarvitaan nyt ja tulevaisuudessa. Kentällä on tärkeää viranomais- ja koulutustoimintaa sekä lisäksi monenlaista yritys- ja harrastustoimintaa.  Sen sijainti pääkaupunkiseudulla on erinomainen, eikä realistista korvaavaa vaihtoehtoa sille ole edes näköpiirissä. Ei voida ajatella, että nykyisen Malmin lentoliikenteen voisi siirtää ruuhkaiselle Helsinki-Vantaalle, keskusta toteaa kannanotossaan.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*