Kunta-alan neuvottelutulos vaatii vielä järjestöjen hallinnon hyväksynnän. Hallinnot käsittelevät tulosta torstaina. (Kuva: Ilkka Loikkanen)

Kunta-alalla on saatu aikaan neuvottelutulokset kaikilla sopimusaloilla. Osapuolet kertoivat neuvotelutuloksesta keskiviikkoiltana. Järjestöjen hallinnot käsittelevät neuvottelutuloksia torstaina. Sopimusten sisällöstä tiedotetaan tarkemmin hallintojen kokousten jälkeen.

KT Kuntatyönantajien työmarkkinajohtaja Markku Jalonen kuvailee neuvottelukokonaisuutta hyvin laajaksi. Ratkottavina ovat olleet mm. kysymykset palkankorotuksista, kiky-tunneista ja sopimusrakenteen määrittelevästä pääsopimuksesta.

– Ehkä koskaan ei ole ollut näin laajaa sopimusten kirjoa ja neuvoteltujen asioiden määrää, kuin tässä paketissa. Korona toi vielä lisää vaikeuskerrointa, Jalonen sanoo Kuntalehdelle.

JHL:n tiedotteen mukaan uusi virka- ja työehtosopimus takaa kunta-alalle yleistä linjaa noudattavat palkankorotukset. Sipilän hallituksen kilpailukykysopimuksen tuomat ns. kiky-tunnit poistuvat, ja lisäksi sovittiin erillisestä sote-alan työehtosopimuksesta.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Neuvotteluja on käyty tammikuusta asti. Sopimukset umpeutuivat maaliskuun lopussa, neuvottelut keskeytyivät välillä ja jatkuivat taas valtakunnansovittelijan johdolla. Ratkaisuehdotus oli pöydällä jo vappuaattona, mutta tuolloin hoitajajärjestöt SuPer ja Tehy hylkäsivät sen.

JHL:n mukaan järjestön vaatimus matalimpien palkkojen korottamisesta palkkaohjelmalla on toteutumassa, ja uudessa sopimuksessa on sovittu työryhmästä, joka arvioi palkkausjärjestelmää. JHL vaatii, että työ palkkausjärjestelmän uudistamiseksi käynnistetään välittömästi.

– KT:n valtuuskunta käsittelee tulosta klo 14 alkaen. Olen pyytänyt osapuolilta vastaukset klo 17:ään mennessä, Markku Jalonen kertoo.

Järjestöjen hallinnot hyväksyivät neuvottelutuloksen torstaina. Lue lisää: Kunta-alalle uudet virka- ja työehtosopimukset

Juttua muokattu 28.5. Klo 16.30: lisätty tieto neuvottelutuloksen hyväksymisestä järjestöjen hallinnoissa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*