Kuvakaappaus Rauma Marine Constructionsin verkkosivuilta.

Rauma ympäristöineen sai todella hyviä uutisia joulun alla, kun Raumalla toimiva laivanrakennusyhtiö Rauma Marine Constructions kertoi keskiviikkona merkittävistä uusista sijoittajistaa, joiden ansiosta alueelle syntyy satoja uusia työpaikkoja.

Sijoittajat ovat ovat valtion omistama Suomen Teollisuussijoitus Oy, Taaleritehtaan hallinnoima rahasto ja sijoitusyhtiö Finda Oy. Sijoitusten myötä laivanrakennusyhtiön pääoma nousee 25 miljoonaan euroon.

– Sijoitusuutinen on merkittävä koko Rauman talousalueelle sekä työllisyyden että uusien suurempien laivatilausten toteuttamisen kannalta. Rahoitusjärjestelmässä on mukana myös Rauman kaupungin ja muiden paikallisten tahojen perustama pääomasijoitusrahasto, Kasvattajarahasto Ky, kaupunginjohtaja Kari Koski toteaa Rauman verkkosivuilla.

Oikeus- ja työministeri Jari Lindströmin, ps., mukaan uuden laajamittaisen laivanrakennuksen aloittaminen jälleen Raumalla tarkoittaisi hyviä uutisia alueen meriteollisuusammattilaisille ja vähintään satoja uusia työpaikkoja, erityisesti telakan alihankintaverkostoon.

Helsingin ja Turun telakoiden täydet tilauskirjat tarjoavat Rauman telakalle erinomaisen mahdollisuuden saada jatkossa myös matkustaja-autolauttatilauksia. Tällä hetkellä Rauma on Helsingin telakan ohella ainoa vähintään keskikokoisiin jäänmurtajiin keskittyvä telakka.

Työ- ja elinkeinoministeriön Meriteollisuus 2020 -työryhmä on asettanut tavoitteeksi, että Suomesta tulee arktisen meriteollisuuden suurvalta. Suomessa arktisen meriteollisuuden toiminnot ja palvelut ovat integroituneita ja koko arvoketju on alueellisessa hallinnassa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä