Kotkan kaupungin tulos viime vuoden tilinpäätöksen ennakkotietojen mukaan on 31 miljoonaa euroa, mikä on Kuntaliiton analyysin mukaan kunnista seitsemänneksi suurin tulos.

Kotka on monen muun kaupungin tavoin paininut vaihtelevien taloushaasteiden kanssa viime vuodet. Ja monen muun kaupungin tavoin Kotkan hyvältä näyttävästä vuoden 2023 tuloksesta osa selittyy verohännillä.

Sen lisäksi kaupunki on kuitenkin yrittänyt myös ennakoida tulevia vaikeita vuosia ja varautua hankaliin aikoihin, kertoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sami Virtanen, sd., Kuntalehden videohaastattelussa Rafosta.

-Tieto, jonka olen saanut viranhaltijajohdolta, on että se säästöohjelma, jonka teimme on itse asiassa toteutunut paremmin kuin oli odotettu.

Kotkassa lähivuodet näyttävät silti erittäin hankalilta.

-Meillä on äärettömän suuria vaikeuksia saada käyttötalous selkeästi plussalle. Jos viime vuonna teimme kolmen prosentin säästön toimintakatteeseen, tälle vuodelle lisättiin vielä kolme prosenttia siihen, ja silti tämä vuosi näyttää olevan noin 12 miljoonaa miinuksella.

Kotkan seudulle on suunniteltu myös mittavia investointeja.

-Tässä tulorahoituksessa, jossa nyt ollaan, on iso ristiriita meidän investointikyvyn ja -tarpeiden välillä.

Katso Sami Virtasen haastattelu klikkaamalla kuvaa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä