SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta. Kuva: SAK

SAK ei suunnittele uusia lakkoja jo päätettyjen jatkoksi, kertoi järjestön puheenjohtaja Jarkko Eloranta tiedotustilaisuudessa torstaina.

SAK:n hallitus kokoontui torstaiaamuna päättämään, jatkuvatko lakot, joilla vastutetaan hallituksen työelämäuudistuksia ja sosiaaliturvan uudistuksia.

Neuvotteluissa päätettiin, että ei tehdä uusia päätöksiä, Eloranta kertoi.

– Ilmoitetut lakot toteutuvat suunnitellusti. Uusia päätöksiä toimista ei ole tehty.

Tämä tarkoittaa, että nyt meneillään olevat lakot keskyeytvät sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

Teollisuusliiton lakot toteutuvat perjantaina suunnitellusti.

Elorannan mukaan SAK aikoo pitää kiinni tavoitteistaan ja odottaa nyt hallitukselta aloitetta neuvottelemisessa. Petteri Orpon, kok., hallituksesta on todettu, ettei hallitus neuvottele lakkojen ollessa käynnissä.

-Pallo on nyt hallituksella. Hallitus on kertonut, ettei se lakkojen aikana etsi työntekijäpuolen kanssa ratkaisuja. Uusia päätöksiä lakkojen jatkosta ei tehty. Annamme nyt Orpon-Purran hallitukselle tilaa toimia.

Seuraavan kerran SAK:n hallitus arvioi tilannetta kokouksessaan 18. huhtikuuta.

Maanantaina 11.3. alkaneilla ja nyt keskeytetyillä lakoilla ammattiliitot ovat vastustaneet hallituksen lukuisia työelämäheikennyksiä ja sosiaaliturvan leikkauksia. Lakossa on ollut yhteensä noin 7 000 Teollisuusliiton, Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliiton AKT:n, Palvelualojen ammattiliiton PAMin, Rakennusliiton, Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n sekä Sähköliiton työntekijää.

Työministeri Arto Satonen, kok., kommentoi SAK:n ilmoitusta X.ssä:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä