Lentokoneen siipi pilviä vasten
Finnair enää toukokuussa operoi Helsingistä Tampereelle ja Turkuun. Lennot ovat palvelleet erityisesti aikaisen aamun ja myöhäisen illan syöttöliikennettä. Kuva: Ville Miettinen

Finnairin päätös lopettaa lennot Tampereelta ja Turusta Helsinkiin ja korvata ne bussilla on lyhytnäköistä ja vaarallista koko Suomen kasvun ja kehityksen kannalta, sanovat pormestarit Anna-Kaisa Ikonen ja Minna Arve.

–Tässä maailmanpoliittisessa ja taloustilanteessa pitäisi huolehtia Suomen kilpailukyvyn ja saavutettavuuden vahvistamisesta eikä päinvastoin. Jos haluamme edistää kansainvälistä kilpailukykyä, tällaiset teot toimivat suoraan sitä vastaan. Esimerkiksi matkailun, kansainvälisten osaajien houkuttelun, elämysteollisuuden ja vientiyritysten kannalta mahdollisimman sujuvat lentoyhteydet myös muualle kuin vain Helsinkiin ovat ensisijaisen tärkeitä, sanoo Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen tiedotteessa.

Suomen suuret kaupungit ovat maan talouden vetureita. Siksi suurten kaupunkiseutujen elinvoiman ja houkuttelevuuden kehittäminen on tärkeää koko Suomen kannalta, pormestarit muistuttavat. Tampereen ja Turun kentät palvelevat laajaa aluetta: Varsinais-Suomessa ja Pirkanmaalla asuu noin puoli miljoonaa ihmistä kummassakin. 

– Tampereelta tai Turusta ei lennetä Helsinkiin viettämään vapaapäivää, vaan jatkamaan seuraavalla lennolla maailmalle. Onneksi molempien kaupunkien kentiltä on myös muiden yhtiöiden suoria yhteyksiä maailmalle, ja ne näkevät aluekenttien merkityksen liiketoiminnalleen. Myös nopeiden raideyhteyksien kehittäminen on Suomen saavutettavuuden näkökulmasta erittäin tärkeää ja niitä on entistä suurempi syy kiirehtiä. Lisäksi rinnalla tarvitaan myös sujuvia lentoyhteyksiä, Turun pormestari Minna Arve sanoo.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Lentojen täyttöaste vain runsas kolmannes

Finnair ilmoitti tänään keskiviikkona lopettavansa Tampereen ja Turun lennot 1. toukokuuta alkaen. Yhtiö perustelee päätöstä sekä taloudellisilla että ympäristösyillä.

–Tampereen ja Turun lennot ovat lyhyitä ja päästömääriltään suuria suhteessa reittien pieniin matkustajamääriin. Lentojen täyttöaste on ollut noin 35 prosenttia. Maakuljetus eli bussi tai juna on siksi järkevin vaihtoehto yhteyksiin Helsinki-Vantaan lentoaseman ja näiden kaupunkien välillä, sanoo Finnairin verkostosta vastaava johtaja Perttu Jolma tiedotteessa.

Toukokuun alusta lähtien Finnair operoi päivittäin yhteensä neljää bussivuoroa Turun ja Helsinki-Vantaan lentoaseman välillä ja vastaavasti neljää vuoroa Tampereen ja Helsinki-Vantaan välillä. Toukokuun 8. päivästä lähtien bussivuorot lähtevät Turusta ja Tampereelta keskustan linja-autoasemilta, eivätkä ne enää kulje Turun ja Tampereen lentoasemien kautta.

Finnair viestii lentojen loppumisesta suoraan asiakkaille, joilla on varaus Turun ja Tampereen reiteille toukokuun alusta eteenpäin. Asiakas voi valita Finnairin järjestämän korvaavan bussiyhteyden tai perua lennon ja hakea lipun takaisinmaksua.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*