Palkkapalvelusihteerinä Monetra Pirkanmaa Oy:ssä toiminut nainen onnistui tekemään perusteettomia maksusiirtoja Tampereen kaupungin tililtä lähes 118 000 euron edestä, ennen kuin käry kävi. Nainen oli aloittanut laittomat rahansiirrot kesäkuussa 2022 ja toiminta paljastui helmikuussa 2023 Monetran omavalvonnassa.

Monetran ja Tampereen kaupungin tiedotteen mukaan asiassa on ryhdytty korjaaviin toimenpiteisiin vastaavien tapausten välttämiseksi tulevaisuudessa. Tapauksen rikostutkinta on sujunut poikkeuksellisen nopeasti ja tiistaina luvattomiin rahansiirtoihin syyllistyneelle naiselle luettiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa syyte törkeästä kavalluksesta.

Nainen oli siirtänyt varoja alaikäisen perheenjäsenensä tilille yli 57 000 euroa ja toisen henkilön tilille yli 60 000 euroa. Maksuja tehdessään nainen oli kirjannut Monetra Pirkanmaa Oy:n tietojärjestelmään vääriä tietoja maksun saajista ja maksuperusteista. Väärin perustein Tampereen kaupungin varoja tililleen saaneita henkilöitä syytetään asiassa rahanpesusta.

Samassa yhteydessä ex-palkkasihteeriä syytetään myös urheiluseuran varoihin kohdistuneesta törkeästä kavalluksesta. Naisen epäillään vieneen juniorijalkapallojoukkueen varoja 17 000 euron edestä. Naisen aiemman rikollisuuden johdosta syyttäjä vaatii koventamisperusteen käyttöönottoa ja vastaajalle yli kahden vuoden ehdotonta vankeutta.

Käräjäoikeudelle jättämässään kirjallisessa ennakkovastauksessa ex-palkkapalvelusihteeri on myöntänyt toimineensa syytekirjelmässä esitetyllä tavalla. Ennen oikeudenkäyntiä syyttäjän kanssa käydyssä neuvottelussa vastaaja on päässyt yksimielisyyteen syyttäjän kanssa siitä, että kahden vuoden ehdoton vankeusrangaistus on teoista oikein mitattu rangaistus.

Pirkanmaan käräjäoikeus antaa asiassa ratkaisunsa 7. marraskuuta.

EDIT 25.10. klo 12.40: Lisätty juttuun tieto vastaajan tunnustamisesta ja syyttäjän kanssa käydyistä neuvotteluista.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*