Tampereella ratkaisut liittyvät hulevesien hallinnan menetelmiin ja hulevesien laadun tarkkailuun.

Tampereen kaupunki sai Euroopan komissiolta 1,44 miljoonaa euroa rahoitusta Urban Nature Labs -hankkeeseen, jossa kehitetään luontopohjaisia ratkaisuja kaupunkialueilla. Tampereen ensisijainen kohde hankkeessa on Vuoreksen kaupunginosan hulevesien hallinnan kehittäminen.

Vuoreksessa demonstroituja luontopohjaisia ratkaisuja ja kokemuksia hyödynnetään ja jatkokehitetään myöhemmin Hiedanrannan alueen rakentamisessa. Tampereella ratkaisut liittyvät hulevesien hallinnan menetelmiin ja hulevesien laadun tarkkailuun: näitä ovat esimerkiksi hulevesipainanteet ja -altaat, viherkatot ja -seinät sekä imeyttävät jalkakäytävät.

Hankkeessa etsitään kvantitatiivista näyttöä NBS-ratkaisujen soveltuvuudesta, vaikuttavuudesta ja kustannustehokkuudesta. Tavoitteena on löytää ratkaisuja, joita voidaan skaalata ja monistaa luomalla uusia liiketoimintamahdollisuuksia, rahoitusmalleja, tuotteita ja palveluita.

Mukana Urban Nature Labs-hankkeessa on yhteensä 29 kumppania. Tampereen, Eindhovenin ja Genovan kaupungit ovat hankkeen edelläkävijäkaupungit. Hanketta koordinoi VTT, jonka kanssa Tampereen kaupungilla on strateginen yhteistyösopimus.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Hanke on rahoitusmäärältään suuri; sen rahoitus Horisontti 2020 -ohjelmasta on 12,77 miljoonaa euroa ja kokonaisbudjetti 14,77 miljoonaa euroa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*