EU on myöntänyt Helsingin ja Tallinnan välisen liikenteen kehittämishankkeisiin 3,1 miljoonaa euroa. Hankkeissa on kysymys lauttaliikenteen kehittämisestä ja tunnelihankkeen selvittämisestä.

Hyväksytyissä hankkeissa keskeistä on Helsinki-Tallinna yhteyksien lisäksi Suomen ja Viron liikenneyhteyksien parantaminen.

Rail Baltica ‑rautatieyhteyden Tallinnasta Varsovaan arvioidaan valmistuvan vuonna 2025, johon mennessä halutaan Helsingin ja Tallinnan välinen liikenne saada mahdollisimman sujuvaksi sekä matkustajille että tavarankuljetukselle.

Kolmivuotisessa FinEstSmartMobility-älyliikennehankkeessa parannetaan Tallinnan Vanhan sataman ja Helsingin Jätkäsaaren välisen liikenteen sujuvuutta ja matkustajien asiakaskokemusta.

FinEst Link -projektissa Uudenmaan liitto, Harjun lääninhallitus, Helsingin ja Tallinnan kaupungit, Viron liikenneministeriö ja Suomen liikennevirasto selvittävät Helsinki–Tallinna-rautatietunneliyhteyden toteutusta teknisestä, taloudellisesta ja sosiaalisesta näkökulmasta. Lisäksi selvitetään tunnelin rakentamisen turvallisuutta, ympäristövaikutuksia ja muita teknisiä vaatimuksia.

Rahoitusta hakivat Helsingin ja Tallinnan kaupungit, Uudenmaan liitto ja Harjun maakunta sekä Viron liikenneministeriö ja Suomen liikennevirasto.

Asiasta lisää Helsingin sivuilla.

 

 

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä